Tapír aneb Jak začínali autoři kresleného humoru - Jiří Srna

Každý z nás se musel naučit tomu, co dnes umí. Nejinak tomu bylo i u autorů časopisu Tapír. Ani jim nestačilo jen mít talent. Také museli cvičit, zdokonalovat se a vytrvat ve svém snažení. Je zajímavé kouknout se do minulosti, jak vypadala kresba těch, které dnes obdivujeme, co dovedou. Každý měsíc vám vždy dva takové autory kresleného humoru představíme - prvním je Jiří Srna, druhým pak bude Josef Prchal.

dezinfekce

Jiří Srna
Civilní povolání: lékař
Škola: Studoval na Lékařské fakultě UK v Hradci Králové.
Koníček: Kresba, malba, rybařina, zahrádka...
Neřesti: "Chrápu... stěžuje si zejména manželka, což bude způsobeno nejspíš tím, že s nikým jiným nespávám," říká s úsměvem Jiří Srna.

Praxe v kresleném humoru: Je bez výtvarného vzdělání, absolvent fotografické konzervatoře v Hradci Králové. Kresleným humorem a jeho publikováním se zabývá od roku 2011. Od té doby i obesílá mezinárodní soutěže. Před rokem 2011 kreslil a maloval fine art (vážnou tvorbu).

Vtipný okamžik: V poslední době učí brát do ruky pastelky a barvičky svojí dvouletou vnučku.

"Sedává mi na klíně a společně tvoříme. A o úsměvné situace není nouze. Barvami býváme zapatlaní od hlavy až po paty... a nad jejími nápady a komentáři se smějeme každou chvíli," dodává.

Více o autorovi a jeho tvorbě - viz zde.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 06.05.2018 18:30




0 +
 

Hlavní zprávy