Taneční skupina Mirákl završila úspěšný rok titulem Mistrů světa

Hned dvě mistrovství světa v jazz a modern dance, která na sebe navazovala, absolvovali tanečníci Miráklu první prosincový týden v Polsku. Reprezentovat Karlovarský kraj a ČR vyrazilo 40 tanečníků v dětské a juniorské kategorii s 20 choreografiemi, se kterými získali nominaci v soutěži Czech Dance Organization.

dezinfekce

Největším úspěchem bylo získání titulu Mistrů světa v dětské věkové kategorii disciplíny jazz dance formace za vystoupení Muzikál, stříbrné medaile si pak vytančily ve stejné disciplíně juniorské tanečnice za choreografii The greatest show. Stříbro přidala také výběrová malá skupina dětí opět v jazzu s vystoupením Doctor Jazz. Bronzové medaile do sbírky Mirákl získal v dětské kategorii modern dance, a to za formaci Place 4 everyone a dětské duo. Velikým úspěchem poté byl i postup juniorské formace i malé skupiny do finále obsazené kategorie modern a contemporary dance. Prestižní soutěže se zúčastnilo více než 2 500 tanečníků z 32 států celého světa. Mirákl se díky svým letošním výsledkům zařadil mezi světové špičky.

Hodnocení mezinárodní poroty potěšilo i hlavní trenérky a choreografky skupiny Andreu Burešovou a Markétu Vajdíkovou, to když v některých disciplínách jejich svěřenci dosáhli i na nejvyšší hodnocení za techniku. Na soutěži se totiž setkávají s národními týmy států, které trénují i dvoufázově denně a jejich členové jsou často studenty či absolventy tanečních konzervatoří.

"Na své svěřenkyně jsme neskutečně pyšné, těšily nás i ohlasy v publiku a v zákulisí soutěže. Jejich výkon při postupech do finále soutěže nebyl pouze o precizním provedení choreografie, ale i o fyzické přípravě. Některé sólové tanečnice se na parket dostaly až 25x. V té chvíli jsme pak museli fungovat i jako fyzioterapeuti a psychoanalytici, i ty si národní týmy totiž s sebou vozí. Potěšilo nás i to, že bodovaly i choreografie 14leté nadějné naše tanečnice a asistentky trenérek Marty Šafářové a Adély Fialové, které se samy věnují aktivní taneční kariéře ve skupině. Naše poděkování míří nejen do řad tanečníků, vždy je učíme, že netančí pro medaile, ale proto, že nás to baví a tancem můžeme vyjádřit i to, na co slova nestačí. Dík patří i jejich rodičům, kteří je podporují, MDK v Sokolově, při kterém Mirákl již 25. rokem působí. Zároveň každá mezinárodní soutěž je i o setkávání se s těmi nejlepšími tanečníky z celého světa a i o možnosti sledování těch nejnovějších tanečních trendů. Mirákl se nyní mezi ty nejlepší rozhodně letos zařadil," uvedla vedoucí taneční skupiny Andrea Burešová.

Umístění
1. místo – formace, jazz děti, Muzikál
2. místo – formace, jazz junioři, The greatest show
2. místo – malá skupina, jazz děti, Doctor Jazz
3. místo – formace, modern děti Place 4 everyone
3. místo – duo, modern děti, Madaléna Nováčková, Amélia Miczka, Broken
4. místo – duo, jazz děti, Simone Elen Lajdová, Nikola Bočková, Me and My baby
5. místo – formace, modern junioři Face 2 Face
5. místo – malá skupina, modern junioři, Skryté souvislosti
6. místo – malá skupina, modern děti Ruce
6. místo – sólo, modern, děti, Simone Elen Lajdová, Podle mne


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy