SZPI zjistila zdraví nebezpečný doplněk stravy s kovovým hořčíkem

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zjistila nepovolenou látku - hořčík ve formě kovu v doplňku stravy „Molekulární vodík H2 Viva,“ označení šarže LOT#14498, země původu USA.

dezinfekce

Inspekce provedla kontrolní nákup potraviny na webu www.health-detox.cz společnosti Jan Trávníček, Chříč 72, 331 41 a provedla u ní laboratorní analýzu. Ta zjistila přítomnost částic kovového hořčíku v množství 20-30 % na tabletu. Před řádným rozpuštěním ve vodě je kovový hořčík silně reaktivní látkou, která může představovat riziko pro lidské zdraví.  

Dodavatelem do ČR byla společnost AlkaViva, LLC, 8745 Technology Way C, Reno, United States. Kontrolované osobě potravinu dodala společnost Nature Force s.r.o., Vitkova 243/13, Praha.

Kontrolovaná osoba již potravinu na trh neuvádí, nicméně SZPI důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří předmětnou potravinu vlastní, aby ji nekonzumovali. Informaci o zjištění inspekce notifikovala v evropském systému rychlého varování RASFF a s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení pokuty.


Zdroj: Státní zemědělská a potravinářská inspekce 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy