Svatý Kříž: Na tržnici proběhla další policejní akce

Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje pokračuje v boji proti drogové kriminalitě, a to především v příhraničních tržnicích, jenž jsou problematickou oblastí. V současné době je výkon služby Policie České republiky rozdělen do dvou úrovní. Předně jsou prováděny jednorázové velké preventivní akce.

dezinfekce

Další taková preventivní akce se uskutečnila v úterý dne 13. listopadu 2018 na tržnici na Svatém Kříži. Na tři desítky policistů z pořádkové, dopravní a cizinecké policie včetně psovoda se specializovaným služebním psem na vyhledávání omamných a psychotropních látek zkontrolovali více jak dvě stě osob a přes dvacet vozidel. V jednom případě policisté uložili pokutu.

Policisté v rámci akce mimo jiné kontrolovali vozidla nebo také cizince, zda pobývají na území České republiky legálně či pravost a platnost jejich cestovních dokladů.

Druhá úroveň výkonu služby spočívá v každodenní přítomnosti uniformovaných složek Policie ČR na asijských tržnicích v Karlovarském kraji a jejich blízkém okolí. Cílem tohoto opatření jsou systematické kontroly osob a objektů nacházejících se na těchto tržnicích, a to z důvodu předcházení a odhalování protiprávního jednání souvisejícího s držením či distribucí omamných a psychotropních látek.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy