Svatý Kříž: Celníci zajistili na tržnici zboží za miliony

Karlovarští celníci při třech červnových kontrolách na tržnici v areálu Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž zajistili zboží za více než 25 milionů korun.

dezinfekce

V prostorách před stánky i v nich zajistili celníci více než 5 600 kusů textilu, galanterního zboží a hodinek, jež vykazovaly znaky padělků, čímž by mohlo dojít k porušení práv duševního vlastnictví. Stánkaři zboží nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Nike, adidas, Calvin Klein, Mammut, GUCCI, Michael Kors, Lacoste, MCM, Armani, Polo, Cartier, Breitling, Rolex a další, kdy hodnota vyjádřená v cenách originálních výrobků by činila více než 25 milionů korun.

U jedné z kontrol našli celníci zboží také ve skladovacím prostoru, kde obchodníci nabízejí zboží vybraným zákazníkům, a který nestihli při příjezdu celníků zavřít. Sklad byl napěchován textilem, kabelkami, peněženkami, opasky a dalším zbožím.

Přestože stánkařům hrozí zajištění zboží i peněžité tresty, zboží, které porušuje práva duševního vlastnictví, opakovaně nabízejí. Karlovarští celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále.

Od začátku letošního roku zabránili pracovníci Celního úřadu pro Karlovarský kraj prodeji padělků či napodobenin zboží, jehož prodejem by majitelům ochranných známek vznikla škoda dosahující téměř 100 milionů korun. 


Zdroj: Celní úřad pro Karlovarský kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy