Svatava: Policisté objasnili incident spáchaný na vozidlo HZS

V pátek dne 17. listopadu 2017 přijali policisté od HZS Karlovarského kraje oznámení o protiprávním jednání, kterého se měl dopustit neznámý pachatel ve Svatavě při předjíždění jejich služebního vozidla, které jelo ze zásahu. Policistům předali i videozáznam z palubní kamery, kde jde tento incident vidět.

dezinfekce

Policisté se případem ihned začali zabývat. Při šetření zjistili, že když projíždělo vozidlo HZS Karlovarského kraje Svatavou, začalo ho předjíždět vozidlo značky Volkswagen a z okna u spolujezdce někdo vyhodil skleněnou láhev směrem na jejich vozidlo. Vozidlo HZS nebylo nijak poškozeno a láhev naštěstí vozidlo nezasáhla. Následně řidič vozidla při průjezdu levotočivou zatáčkou vjel s vozidlem do protisměru a pak dále pokračoval směrem na obec Královské Poříčí.

Policisté řidiče i spolujezdce vypátrali a k celé věci vyslechli. Devatenáctiletý spolujezdec se k věci doznal a uvedl, že je mu to líto a incident nebyl v žádném případě směřován proti hasičům. Dopustil se přestupku v dopravě a ten policisté předali na příslušný úřad k projednání, kde může dostat pokutu až do výše 2500 korun. Řidič se dopustil také přestupku, a to tím, že nejel při pravém okraji komunikace a vjel do protisměru. Tento přestupek byl také předán příslušnému úřadu k projednání.

O tomto případu jsme vás informovali zde.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy