Studenti si umí poradit s nástrahami internetu

Z rukou náměstka hejtmanky Karlovarského kraje Petra Kubise převzali dne 24.1.2019 ceny vítězové soutěžních kvízů v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet.

dezinfekce

Cílem tohoto jedinečného projektu je upozornit veřejnost, zejména pak děti a studenty, na skrytá nebezpečí spojená s užíváním počítačů, tabletů a chytrých telefonů a informovat o možnostech prevence a pomoci. 

Do projektu, který je podporovaný Asociací krajů ČR, jsou v současné době zapojeny všechny regiony.

„Dnešní virtuální svět může být velmi nebezpečný, ačkoliv byl původně vytvořen proto, aby lidem pomáhal. Jsem proto rád, že osvěta probíhá i tímto směrem a že v našem kraji máme takovéto šikovné děti, které si umí s nástrahami internetu poradit. Ještě jednou všem moc gratuluji, jste skvělým příkladem pro ostatní,“ uvedl během slavnostního předávání cen náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis.

Soutěžící nejdříve poměřovali síly ve znalostním on-line kvízu na téma bezpečného chování v prostoru internetu. Z Karlovarského kraje se do něj zapojilo na devadesát studentů a žáků, ze kterých pak byli vylosováni tři výherci. Úspěšní řešitelé následně zodpovídali otázky ve složitější variantě Kvízu PLUS.

„Pět studentů s nejrychlejším časem se kvalifikovalo do krajského finálového kola. Vítěz pak postupuje do celorepublikového finále, které se uskuteční v Praze 4. února,“ doplnila manažerka prevence kriminality a koordinátorka projektu Tereza Pásková.

Věcné ceny do soutěže věnovala firma Microsoft.

Kromě soutěžních kvízů jsou součástí projektu Kraje pro bezpečný internet také e-learningové kurzy, semináře či videospoty, na jejichž vytvoření se podíleli slavní youtubeři. Bližší informace najdou zájemci nejenom na internetových stránkách projektu, ale také na Facebooku a YouTube.

Vylosovaní výherci soutěžního on-line kvízu
1. místo Kateřina Gáspárová, Gymnázium Ostrov
2. místo Tereza Fenclová, Střední škola živnostenská Sokolov
3. místo Marian Nushi, Gymnázium Ostrov

Finalisté Kvízu PLUS
1. místo Jakub Mahr, První české gymnázium v Karlových Varech
2. místo Kateřina Ksandrová, Střední škola živnostenská Sokolov
3. místo Nikol Šatavová, Gymnázium Ostrov
4. místo Jan Novotný, Gymnázium Ostrov
5. místo Kateřina Krejčová, Gymnázium Ostrov


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy