Student z Mariánek zvítězil v celorepublikovém finále Kvízu PLUS

Na půdě Ministerstva vnitra ČR proběhlo 10. února celorepublikové finále soutěžního Kvízu PLUS. Dvanáct vítězů krajských kol mezi sebou poměřilo síly, přičemž správnost zodpovězených otázek a nejrychlejší čas odpovědí rozhodly o absolutním vítězi. Karlovarský kraj gratuluje Stanislavu Knaizlovi z Gymnázia a obchodní akademie Mariánské Lázně k prvenství v soutěži, která je součástí projektu Kraje pro bezpečný internet.

dezinfekce

V letošním ročníku se do soutěžního online kvízu zaregistrovalo více než 33 tisíc žáků a studentů z celé České republiky. V rámci Karlovarského kraje bylo evidováno o 314 procent více úspěšných řešitelů kvízu než vloni. Finálové otázky byly zaměřeny na oblast internetové bezpečnosti a na mediální gramotnost.

„Je to skvělý úspěch. Jsme pyšní na to, že vítěz pochází z našeho regionu. Karlovarský kraj realizuje řadu aktivit z oblasti bezpečného chování na internetu, mezi které patří i projekt Kraje pro bezpečný internet. Výherní soutěžní on-line kvízy představují pro studenty daleko atraktivnější formu vzdělávání. Díky nim si nenásilným a hravým způsobem osvojují základní pravidla bezpečného chování na internetu a navíc mohou vyhrát i pěkné ceny. V tomto ročníku jsme v porovnání s ostatními kraji zaznamenali vůbec jeden z nejvyšších nárůstů účasti,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Projekt Kraje pro bezpečný internet je výsledkem iniciativy Asociace krajů ČR s cílem upozornit veřejnost, zejména pak děti, na skrytá nebezpečí spojená s užíváním internetu a informovat je o možnostech prevence a pomoci. Do projektu je aktivně zapojeno dvanáct krajů z České republiky, přičemž ten náš se k němu připojil již v roce 2015. Mezi hlavní aktivity projektu patří nejenom soutěžní kvízy o hodnotné ceny, ale také vzdělávací semináře, e-learningové lekce, preventivní videospoty a mnohé další. Zahájení dalšího ročníku výherních soutěžních kvízů je naplánováno na září tohoto roku.

Více informací o projektu najdete na www.kpbi.cz.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy