Střední škola logistická v Dalovicích chce modernizovat budovu i vybavení

Střední škola logistická chce nechat v nadcházejícím období vybudovat bezbariérový vstup do budovy a do učeben, obnovit výpočetní techniku a zajistit připojení na wi-fi s bezpečnostními prvky. Získat na to chce dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu. Záměr schválila na svém posledním jednání Rada Karlovarského kraje.

dezinfekce

„Celkové náklady projektu modernizace infrastruktury logistické školy dosáhnou 2,4 milionu korun, a pokud to schválí v červnu krajské zastupitelstvo, projekt předfinancuje Karlovarský kraj,“ vysvětlil krajský radní Jaroslav Bradáč.

V rámci projektu by měl vzniknout bezbariérový přístup do školy v 1. nadzemním podlaží. Dále by došlo k obnově výpočetní techniky ve dvou učebnách, kde se studenti věnují polytechnice a cizím jazykům. Škola chce také zřídit wi-fi připojení včetně centrální sítě s bezpečnostními prvky.

„Naším primárním záměrem je umožnit studium na naší škole i těm žákům, kterým to aktuální stav budovy nedovoluje nebo přinejmenším ztěžuje. Zároveň dojde i k modernizaci IT vybavení, které je pro výuku našich oborů zcela zásadní. Výsledný efekt tak pocítí všichni naši žáci,“ upřesnil ředitel školy Vlastimír Sunek.

V případě úspěšného získání dotace by škola měla být s projektem hotova do 30. září příštího roku. 

Střední školu logistickou v Dalovicích v současnosti navštěvuje 273 žáků. Vzdělávají se v oborech Provoz a ekonomika dopravy – logistika, Logistika ve službách a finančnictví, Operátor skladování a přepravy a Podnikání. Uplatnění nejčastěji nacházejí v oblasti dopravy, přepravy, skladování, dále pak v cestovním ruchu, obchodu, finančnictví a ve veřejné správě.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy