Střední lesnická škola Žlutice se dočká další modernizace

V květnu letošního roku by se naplno měly rozjet stavební práce na rekonstrukci bývalé kotelny a stodoly ve Střední lesnické škole Žlutice. Rada Karlovarského kraje na svém zasedání schválila realizaci zadávacího řízení na realizaci stavby. Předpokládané náklady jsou vyčísleny na více jak 10,8 milionu korun včetně DPH.

dezinfekce

Jednopodlažní nepodsklepený objekt bývalé kotelny bude nově využíván jako dílna pro traktory včetně skladu pohonných hmot. Ve stávající budově stodoly pak bude vytvořena učebna a zázemí pro výuku dílen.

„Nabídky budou hodnoceny podle jejich ekonomické výhodnosti. Základním hodnotícím kritériem bude nejnižší nabídková cena bez DPH. Předpokládáme, že k zahájení stavebních prací by mělo dojít v květnu. Pokud půjde všechno podle plánu, stavba bude hotova do konce dubna příštího roku,“ upřesnil radní pro oblast školství a mládeže Jaroslav Bradáč s tím, že soutěžit se bude ještě dodavatel na vybavení nově zrekonstruovaných prostor.

Střední lesnická škola ve Žluticích patří ke školám s dlouholetou tradicí, která již více jak třicet let vychovává profesionální lesníky. V příštím školním roce otevře jeden maturitní obor, a sice Lesnictví, a čtyři učební obory, mezi něž patří Lesní mechanizátor, Včelař, Zahradník a Zahradnické práce.

„V současné době se škola těší velkému zájmu. Je to zásluha nejenom paní ředitelky, ale také kantorů, díky nimž získává lepší pověst a úroveň. A i když je tam jistý dluh z minulosti a příliš se do ní neinvestovalo, u dětí, které se tam hlásí, je jasně vidět, že tam studovat prostě chtějí a že se nejedná o školu, která by na ně, jak se říká, zbyla,“ doplnil Jaroslav Bradáč.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy