Strážníci a pracovníci BESIP rozdali stovky reflexních doplňků

Stovky reflexních doplňků rozdali strážníci městské policie a pracovníci BESIP v rámci kampaně Buďte vidět, přežijete!, která se v Karlových Varech, Sokolově, Chebu, Ostrově, Chodově a Mariánských Lázních konala ve dnech od 25. do 29. listopadu.

dezinfekce

V Sokolově byli lidé při této bezpečnostní akci osloveni ve čtvrtek 28. listopadu nejen v ulicích města, ale například také v průmyslové zóně nad čerpací stanicí ONO a přímo na ní.

„Upozorňovali jsme na to, jak důležité je v dopravním provozu pravidlo být viděn. A to především za snížené viditelnosti. Týká se to i chodců v ulicích měst, kde je pouliční osvětlení. I tady je řada míst, kde mohou řidiči zvláště při dešti a tmě takříkajíc neviditelného chodce přehlédnout. Na silnici mimo obce je to jasné, tam zákon chodcům přímo ukládá, aby měli reflexní prvky,“ uvedla Renáta Černá z oddělení prevence kriminality Městské policie v Sokolově.

O tom, jak důležité je být dobře vidět, se dozvěděly i děti z přípravných ročníků základních škol Běžecká a Křižíkova.

„Využili jsme přitom hravou formu výuky s využitím komiksu a omalovánek,“ dodala Černá.

Akce Buďte vidět, přežijete! je tradičně směřována na podzimní období, kdy se dny krátí, světla je poskrovnu a řada lidí se přitom obléká do tmavých barev. Platí to zejména o seniorech, kteří tmavé nevýrazné barvy preferují. Řada z nich už naštěstí má reflexní doplňky, nejčastěji pásky, které strážníci v rámci této, i jiných preventivně bezpečnostních akcí, rozdávají. Také letos rozdali mezi veřejnost stovky reflexních doplňků, jen v Sokolově to bylo během akce kolem šesti set kusů.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy