Stará Role: Seniory potěšila návštěva ochočených zvířátek

Farma Kozodoj vzala s sebou za seniory dva hiporehabilitační koně (Brendu a Brášku), ochočené kůzle (Smíška) a ochočené jehně (Froda).

dezinfekce

Farma Kozodoj byla požádána, aby před rekonstrukcí domova důchodců ve Staré Roli potěšila babičky a dědečky návštěvou dětí a kozodojských zvířat. Farma tedy vyrazila s účastníky příměstského tábora na odpolední výlet. Vzala s sebou dva hiporehabilitační koně (Brendu a Brášku), ochočené kůzle (Smíška) a ochočené jehně (Froda).

"Byli jsme mile překvapeni uvítáním babiček a dědečků, kteří postupně rozsvítili své obličeje úsměvy. Zvířata opět udělala přirozený most mezi generacemi. Děti komunikovaly s babičkami, některé vyprávěly své příběhy z dětství, vzpomínaly, jak sami chovaly hospodářská zvířata, měly doma kočky a psi," uvádí na svém facebookovém profilu farma Kozodoj.

Některé babičky sice nemluvily, ale krmily mláďata suchým chlebem, jablíčky. Farmě Kozodoj se podařilo pro ně udělat odpoledne zajímavé, spokojené a šťastné. Personál domova k tomuto uvedl, že takto usměvavé své klienty už dlouho neviděli, a že se jim bude ten večer hezky usínat.

"Cestou zpátky jsme si s dětmi povídali, jak staří lidé, kteří už jsou na sklonku svého života, někdy reagují pouze lehkým úsměvem koutku úst nebo očima a komunikují často jen v emocích," sděluje dále farma Kozodoj.

Zdroj: farma Kozodoj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy