Sokolovští studenti opět zazářili v soutěži ve stolování

V Domažlicích se uskutečnil další ročník regionální soutěže ve stolování, během něhož se připravovaly slavnostní tabule na téma „Hudební festival“. Studentům ze Střední školy živnostenské v Sokolově se vyplatila poctivá příprava a popáté v řadě obhájili titul vítěze.

dezinfekce

Do Městského kulturního střediska v Domažlicích se sjelo celkem pět družstev žáků gastronomických oborů, přičemž jedno bylo dokonce z Německa.

„Soutěž hodnotila tříčlenná porota složená z odborníků, kteří sledovali, jak soutěžící připravují slavnostní tabule, hodnotili oblečení, dodržování hygieny, přesnost a rozmístění inventáře a samozřejmě znalosti. Porota neměla vůbec jednoduchý úkol, neboť všechny soutěžní týmy předváděly vyrovnané výkony,“ upřesnila ředitelka Střední školy živnostenské v Sokolově Ilona Medunová.

Čtyřčlenné družstvo ze Sokolova, ve složení Pavlína Běhounková, Tomáš Konya, Jan Mašata a Roman Opitz, jednoznačně zabodovalo. Slavnostní tabule na téma „40th International Jazzfestival Praha 2018“ mu nakonec vynesla vítězství.

„Poctivá příprava se vyplatila a v devátém ročníku soutěže jsme popáté obhájili prvenství před Hotelovou školou z Mariánských Lázní. Na třetím místě se umístila Střední škola Horažďovice, dále zástupci německé školy v Chamu a domácí tým ze Střední školy Domažlice. Poděkování patří všem soutěžícím žákům za přípravu a vzornou reprezentaci školy,“ dodala Ilona Medunová.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy