Sokolovsko: Ženu vydíral přes sociální síť

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 19letého muže z Děčína, kterého obvinili ze spáchání přečinů sexuální nátlak a vydírání.

dezinfekce

Nebezpečí virtuálního světa bohužel poznala dvacetiletá žena ze Sokolovska, která si v polovině října roku 2018 začala psát na sociální síti s obviněným mužem. Ten měl prostřednictvím svého profilu začít dívce vyhrožovat tím, že si spolu s jeho kamarády, se kterými dělá bojové umění, najde jí a jejího přítele. Muž se jí měl dále dotazovat, co by dělala, kdyby jejímu příteli ublížil. Žena chtěla konverzaci ukončit, ale muž jí vyhrožoval, že splní, co napsal a ví, kde se nachází.

Muže si okamžitě zablokovala, což bohužel nestačilo. Ten jí měl kontaktovat z jiného profilu a napsat jí, že pokud jeho profil neodblokuje, vše napíše jejímu příteli. Žena tak učinila a muž s ní poté navázal hovor, který si měl nahrávat. Ten pak použil jako výhružku, aby mu zaslala několik intimních fotografií. Ty mu ze strachu zaslala a i nadále plnila jeho požadavky. Dalšího dne sebrala odvahu, vše řekla svému příteli a věc nahlásila na policii.

Obviněný muž za výše uvedené jednání může být v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody na šest měsíců až čtyři léta.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy