Sokolovsko: Zákaz odběru povrchových vod

Vzhledem k mimořádně nepříznivému vývoji hydrologické situace na některých tocích platí od 7.8.2018 do odvolání pro území obce s rozšířenou působností Sokolov zákaz povoleného odběru povrchových vod z vodních toků Lobezský potok, Svatava a Suchý potok.

dezinfekce

Zákaz se týká území obce s rozšířenou působností Sokolov konkrétně obcí, jejichž územím vodní toky protékají: Sokolov, Březová, Rovná, Svatava, Josefov, Krajková, Dolní Nivy a Kynšperk nad Ohří.

Zakázán byl pouze povolený odběr, tj. odběr prováděný na základě povolení podle vodního zákona pomocí technických zařízení (čerpadla, odběrné objekty). Odběr pomocí technických zařízení bez platného povolení se provádět nesmí vůbec.

Obecné nakládání s povrchovými vodami na dotčených tocích zatím zakázáno nebylo, takže i nadále je možné vodu odebírat bez pomoci technických zařízení (např. konve). I tento odběr může být v případě naléhavé situace zakázán příslušným obecním úřadem.

Zákaz bude platit pouze po nezbytně nutnou dobu, jakmile se situace na sledovaných tocích zlepší, bude zrušen.

V případě porušení zákazu hrozí občanům pokuta za přestupek až do výše 50 tis. Kč, podnikatelům a právnickým osobám až do výše 100 tis. Kč.



Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy