Sokolovsko: Vloupáním do chaty způsobili škodu přes 30 tisíc

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů, které obvinili ze spáchání přečinu krádeže v jednočinném souběhu s přečinem porušování domovní svobody ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

Po vzájemné domluvě měl sedmatřicetiletý muž ve vozidle z místa spolujezdce navigovat svého padesátiletého známého k rekreační chatě v jedné z obcí na Sokolovsku. Když dojeli na určené místo, měl se mladší z mužů vloupat do sklepa, který je nedílnou součástí chaty, kde měl odcizit a s pomocí svého známého naložit do vozidla různé věci jako např. motorovou pilu, aku šroubovák nebo křovinořez či lyžařské boty. Společným jednáním měli způsobit škodu ve výši téměř 30 tisíc korun.

Celou věc se díky velmi kvalitně odvedené operativní činnosti podařilo objasnit pracovníkům 1. oddělení obecné kriminality Územního odboru Sokolov.

V případě prokázání viny hrozí sedmatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dvě léta. V případě padesátiletého muže je pak hrozící trest o jeden rok delší, protože ten byl v posledních třech letech za obdobný čin již potrestán.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy