Sokolovsko: Týrala osobu žijící ve společném obydlí

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 65leté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání přečinů týrání osoby žijící ve společném obydlí, vydírání, úvěrový podvod a podílnictví.

dezinfekce

Trestných činů se měla obviněná žena dopustit v době od října roku 2016 do března roku 2017 v malé obci na Sokolovsku. Do svého bytu si měla na konci srpna nastěhovat 69letého muže s tím, že se mu u ní bude žít lépe. Opak byl však pravdou.

Nejprve měl muž válendu v kuchyni, kde pobýval. Později ho žena přestěhovala do chodby bytu, kde spal na matraci. Přístup do ostatních místností měl jenom se souhlasem obviněné ženy. Zdržovat se tedy mohl jen v chodbě a čekat na rozkazy obviněné. Žena ho měla nutit vykonávat domácí práce, a pokud nebyla spokojená s jejich provedením, fyzicky jej napadala údery pěstí do obličeje a těla. Když chtěl muž po napadení zajít na ošetření, bylo mu v tom zabráněno uzamčením v bytě.

Dále ho žena měla pod pohrůžkou násilí nutit krást v obchodě. Pokaždé byl však ostrahou přistižen, takže se mu žádná krádež nepovedla.

Navíc měla každý měsíc s poškozeným docházet na poštu, a když si vyzvedl důchod, sebrat mu jej i s občanských průkazem. Tímto jednáním způsobila poškozenému hmotnou škodu přesahující 65 tisíc korun a morální škodu způsobenou chováním a jednáním z její strany k poškozenému.

V jednom případě měla i muže donutit pod pohrůžkou násilí, aby si vzal úvěr. Obviněná žena za tímto účelem pořídila nepravdivý doklad a ten muž následně předložil při uzavírání úvěrové smlouvy. Po předání peněz od zprostředkovatele úvěru mu žena zase peníze sebrala.

Obviněná žena může být za své jednání v případě prokázání viny potrestána soudem až k čtyřletému trestu odnětí svobody.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy