Sokolovsko: Sliboval rekonstrukci domu. Práci neprovedl a peníze si ponechal

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 48 letého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěra.

dezinfekce

Obviněný muž měl slibovat provedení rekonstrukce domu, a to v termínu do konce prosince roku 2018. Vše začalo tím, že měl uzavřít v polovině listopadu roku 2018 s jednatelem firmy v Horním Slavkově takzvanou smlouvu o dílo. Na základě této smlouvy mu byla vyplacena finanční záloha ve výši kolem 30 tisíc korun na zapůjčení a koupi stavebního materiálu k zhotovení stavby. To však muži nestačilo a následně mu byli ve dvou případech poskytnuty další zálohy ve výši kolem 30 tisíc korun. Ty měl potřebovat například na zaplacení ubytovaných řemeslníků. K rekonstrukci domu však vůbec nedošlo a údajný materiál ani nezakoupil. Získané finance ze záloh si měl muž vědomě a úmyslně přisvojit a použít pro vlastní potřebu. 

Za uvedený přečin mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let za způsobenou větší škodu.


prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.09.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy