Sokolovsko: Půjčováním peněz způsobil ženám škodu přes 3 miliony

Sokolovští kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality sdělili 44letému muži, již vykonávajícímu trest odnětí svobody, rozšíření jeho trestního stíhání pro spáchání zločinu podvod.

dezinfekce

Toho se měl obviněný muž dopustit v období od dubna do listopadu 2016 tím, že na různých místech České republiky měl pod nepravdivými záminkami údajných oprav postupně vylákat od poškozené přes deset půjček v částce přesahující 350 tisíc korun. Obviněný muž měl ženě splatit jen část dluhu. Svým jednáním způsobil ženě škodu přesahující 300 tisíc korun. Stejného chování se měl muž dopustit opakovaně, a to v období od srpna do prosince 2017. I v tomto období měl muž znovu vylákat několik půjček od druhé poškozené ženy. Od té si půjčil více než pětkrát s tím, že jí vše vrátí, ale neučinil tak. I této poškozené ženě měl muž způsobit finanční škodu přesahující 3 miliony korun.

Uvedeného jednání se obviněný 44letý muž měl dopustit i přes to, že byl za takový čin opakovaně v posledních letech odsouzen a potrestán.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na 8 let.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy