Sokolovsko: Při krádeži nafty poškodili vozidla

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 27letého muže z Chebu a 28letého muže ze Sokolovska, které obvinili ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

dezinfekce

Osmadvacetiletý obviněný muž měl začátkem května v ranních hodinách překonat oplocení areálu autodopravy na Sokolovsku a z několika vozidel odčerpat naftu, a to nejméně 190 litrů. Kanystry s naftou měl následně podat 27letému muži přes plot a ten je měl odnést do vozidla, kterým společně přijeli. Mimo jiné měl z jednoho vozidla odcizit také několik kusů kurtů. Odcizenou naftu měl následně 27letý muž prodat a o peníze se s druhým mužem podělit.

Další krádeže se měli dopustit 19. června 2019 na stejném místě. V nočních hodinách měli společně přijet k areálu a následně 28letý muž měl opět přelézt oplocení a na několika vozidlech poškodit víčka od nádrže, ze kterých měl následně odcizit nejméně 80 litrů nafty. Druhý obviněný muž, který znovu čekal za plotem, odcizenou naftu naložil do vozidla a tu měl poté prodat. Peníze za naftu si měli následně rozdělit.

Obvinění muži se chtěli krádeže dopustit i o pár dní později. Scénář byl opět stejný. Osmadvacetiletý muž měl po přelezení plotu stejného areálu poškodit palivová víčka u dvou vozidel a následně odčerpat přibližně 95 litrů nafty. Při jeho jednání byl však vyrušen mužem, který se vracel se svým vozidlem do areálu autodopravy. Ten si měl všimnout připravených kanystrů a na místo zavolat policejní hlídku. Druhý muž, který čekal za plotem, měl s vozidlem odjet pryč. Obviněný 28letý muž se dal na útěk. K areálu však přijel policejní psovod se svým služebním psem Adagem, který po příjezdu na místo ihned chytil stopu a přibližně 250 metrů od areálu muže vypátral. Služební pejsek Adag se vrátil zpět do služby po dovolené a hned první den ukázal, jak výborně svou práci umí. Osmadvacetiletý muž se svého jednání dopustil i přesto, že již dříve byl za přečin krádež Obvodním soudem Prahy 5 potrestán. Svým jednáním oba obvinění muži způsobili škodu ve výši téměř 26 tisíc korun.

Osmadvacetiletý muž byl na místě zadržen a umístěn do policejní cely, ze které byl po provedených úkonech propuštěn na svobodu. Tomu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky. O rok mladšímu obviněnému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy