Sokolovsko: Policisté zkontrolovali přes 130 chat a 100 zahrad

Policisté na Sokolovsku uskutečnili několik bezpečnostních akcí na kontrolu chatových oblastí. Jedna z nich proběhla 17. ledna roku 2019 v dopoledních hodinách. Policisté s policejním psovodem zkontrolovali na 70 chat v oblasti Vítkov, Novina, Milíře, Kostelní Bříza a zahradní kolonii Březová a Rovná.

dezinfekce

Další policejní akce proběhla také o týden později. Dvanáct policistů z Obvodního oddělení Sokolov – město zkontrolovalo zahrádkářskou oblast nad fotbalovým hřištěm Baník Sokolov, oblast Těšovice, Vítkov a Šenvert. Tam policisté zkontrolovali přes 60 chatek. V sobotu 26. 1. 2019 proběhla bezpečnostní akce v Chodově. Šest policistů zkontrolovalo okolo 100 zahrádek v šesti zahrádkářských koloniích, a to v ulici Karlovarská, Poděbradova, Vančurova, Lesní, zahradní a Chodov část Stará Chodovská. V žádné zkontrolované oblasti policisté nenašli závadu a ani nic podezřelého, co by mohlo být hrozbou pro majitele chatek a zahrádek. 

Policisté budou i v následujícím období pokračovat v realizaci podobných akcí, a to z důvodu snížení vloupání do uvedených objektů. Účelem je preventivně působit na majitele chat a také zvýšit pocit bezpečí u občanů. Zkontrolovat chaty, zda u nich nedošlo k vloupání či poškození majetku. Z pravidla policisté zanechávají kartičky s informací o kontrole s doporučením jak chránit svůj majetek na dveřích.

Všechny tyto bezpečnostní akce jsou uskutečněny v rámci celorepublikového projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě a svým sousedům.“ Součástí projektu je také mobilní aplikace s názvem „Zabezpečte se.“ Aplikaci je možné si bezplatně stáhnout v Google Play i v App Store. Jejím hlavním cílem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek, aby bylo zabezpečení účinné, praktické a využívalo certifikovaná řešení.

Policie ČR si Vás dovoluje pozvat na zajímavou besedu, kterou pořádají policisté Karlovarského Kraje v návaznosti na tento celorepublikový preventivní projekt. Beseda se bude konat dne 13. 2. 2019 v 15:00 hodin v prostorách zasedací místnosti Krajského ředitelství Policie České republiky Karlovarského kraje na adrese Závodní 386/100 v Karlových Varech. Cílem projektu je Vás informovat o všech možnostech a způsobech zabezpečení nemovitostí prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů v kombinaci i s elektronickou ochranou. Dozvíte se také, jaké jsou nové trendy vloupání do obydlí u nás a v okolních státech.

V případě Vašeho zájmu o besedu nás prosím kontaktujte na emailové adrese: krpk.tisk@pcr.cz z důvodu omezené kapacity zasedací místnosti.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy