Sokolovsko: Policisté kontrolovali chalupy, chaty a zahradní domky

Dne 25. října 2018 proběhla v odpoledních hodinách v Sokolově bezpečnostní akce. Ta proběhla v odpoledních hodinách v chatové oblasti Vítkov, Vítkov-Medvědí, U Mochomůrky, dále u bývalého mlýna, na Vránově a také policisté zkontrolovali zahradní kolonii Michal.

dezinfekce

Policejní akce se zúčastnilo téměř deset policistů. Ti kontrolovali především to, zda nedošlo k vloupání do chalup, zahradních domků a chatek a zda se někde nenachází neoprávněně osoba v pátrání. Celá tato bezpečnostní akce měla za cíl také snížení trestné činnosti páchané neznámými pachateli.

Co by v každém případě měli majitelé nemovitostí před odjezdem na zimu udělat:
- co nejlépe uzavřít okna a dveře - zvolit vhodné mechanické zabezpečení (mříže, okenice),
- z objektů odvézt starožitnosti a jiné cennosti (elektronika, šperky, finanční hotovost, aj.),
- v okolí chalup nenechávat žádné věci, kterými mohou usnadnit pachateli vloupání do objektu (sekyru, trubky, šroubováky a jiné nářadí).

Každý majitel nemovitosti by měl zvážit, zda-li by se mu nevyplatila instalace elektronického zabezpečovacího zařízení. Nadstandardní zabezpečení objektu by mělo pachateli jeho úmysl ztížit nebo ho od vloupání rovnou odradit.

Zloději se nejvíce zajímají o starožitnosti, spotřební elektroniku, nářadí, zahradní techniku, alkoholické nápoje a oděvní svršky. Proto, co nejvíce cenností na zimní období odvezte do míst trvalého bydliště.

Co dělat, když násilné vniknutí do objektu zjistíme:
- ihned zavolejte Policii České republiky, nejlépe linku 158,
- do objektu nevcházejte a neuklízejte, vyčkejte až do příjezdu policejní hlídky, mohlo by dojít ke znehodnocení stop,
- proti případnému pachateli nezakročujte, mohlo by dojít k ohrožení vašeho života a zdraví (je lepší si zapamatovat popis pachatele či registrační značku vozidla, s kterým zloděj odjíždí.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.10.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy