Sokolovsko: Opakovaně řídil pod vlivem drog

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání 50letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Padesátiletý muž na konci měsíce ledna v odpoledních hodinách řídil v Kraslicích osobní vozidlo značky Volvo. V ulici 5. května byl zastaven a zkontrolován kraslickými policisty. Ti s ním provedli orientační test na zjištění přítomnosti návykových látek. Tím bylo zjištěno, že řidič byl při jízdě ovlivněn návykovou látkou amphetamin/methamphetamin. Následně se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve a moči.

O dva týdny později v ranních hodinách řídil vozidlo značky Volkswagen po silnici II. třídy č. 210 ve směru na Jindřichovice a zřejmě při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a stavebnímu a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Vlivem nepřizpůsobení rychlosti dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Následně přejel do protisměru a narazil do svodidel. I v tomto případě řídil osobní vozidlo pod vlivem návykových látek. Policisté s ním opět provedli orientační test na zjištění přítomnosti návykových látek, který byl pozitivní na amphetamin/methamphetamin. Poté byl vyzván, aby se podrobil lékařskému vyšetření a odběru krve a moči, kterému se opět podrobil.

Dle znaleckých posudků byla i v krvi řidiče zjištěna přítomnost methamphetaminu. V prvním případě dokonce vysoká až toxická hladina.

Při dopravní nehodě naštěstí nedošlo ke zranění osob. Vznikla škoda předběžně odhadnutá na částku kolem 70 000 Kč.

Obviněnému muži v případě prokázání viny hrozí u soudu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy