Sokolovsko: Odcizené nářadí si odvezl odcizeným vozidlem

Sokolovští kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání šestačtyřicetiletému muži z Kraslic.

dezinfekce

Ten měl v sobotu 22. února letošního roku ve večerních hodinách v jedné menší obci na Sokolovsku přelézt plot a poté vniknout do rodinného domu, který je v současné době v rekonstrukci. V něm měl prohledat několik místností a nakonec odcizit zejména ruční elektrické pracovní nářadí a nástroje. Kromě toho měl v domě najít klíče od stodoly a zaparkovaného osobního automobilu. Se svým lupem se vydal do stodoly, kde si měl odemknout vozidlo a do něj uložit odcizené věci. K těm měl ještě přidat věci, které našel ve stodole, a to například motorovou sekačku, pilu či prázdný kanystr. Následně měl automobilem z místa odjet. Svým jednáním měl způsobit škodu téměř 25 tisíc korun.

S odcizenými věcmi daleko nedojel. O několik hodin později byl totiž poblíž Sokolova zastaven a kontrolován policejní hlídkou z Obvodního oddělení Loket. Kromě toho, že muž měl u sebe několik odcizených věcí, tak policisté také zjistili, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Okamžitě ho tedy zajistili a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil v posledních třech letech opakovaně.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.02.2020 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy