Sokolovsko: Na šestce se převrátil přívěs s koňmi

Tři jednotky hasičů vyjížděly v neděli odpoledne k dopravní nehodě jednoho auta s přívěsem pro koně. Nehoda se stala na dálnici D6 na úrovni obce Loučky.

dezinfekce

Při nehodě se nikdo nezranil, koně byli v době příjezdu hasičů mimo převrácený přívěs, podle chovatelů byli v pořádku. Hasiči asistovali při vyproštění přívěsu, který zasahoval do jednoho jízdního pruhu.

Během vyprošťování a překládání koní do náhradního přívěsu byl provoz na dálnici D6 zcela zastavený, po páté hodině večer byl provoz plně obnovený.

Dle informací Policie ČR nezvládla řidička řízení - viz níže.

Dopravní nehoda se stala 27. května 2018 v odpoledních hodinách na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů do Lokte. Devětatřicetiletá žena řídila vozidlo značky Mercedes s přívěsem, kde vezla dva koně. Žena nepřizpůsobila jízdu svým schopnostem, vlastnostem vozidla a nákladu ani technickému stavu komunikace a s vozidlem při projíždění levotočivé zatáčky dostala smyk. Ten nebyla schopna vyrovnat a následně se jí převrátil vlek i s koňmi. Během smyku nabourala přední částí vozidla do svodidel. Řidička musela pro bezpečné vyproštění koní odstranit střechu přívěsu.

Policisté na místě vyloučili požití alkoholu i technickou závadu. Během dopravní nehody nedošlo ke zranění ženy ani koní - pouze ke škodě ve výši téměř 55 tisíc korun. Řidička dostala od policistů pokutu za způsobení dopravní nehody.

O této nehodě jsme vás včera informovali na našich facebookových stránkách.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje
           Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy