Sokolovsko: Jednoho zbil, druhému vyhrožoval

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání mladistvého, kterého obvinili ze spáchání provinění ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání.

dezinfekce

Mladík měl na začátku září letošního roku bezdůvodně fyzicky napadnout pětadvacetiletého muže, kterého potkal poblíž panelového domu v Habartově. Toho měl několikrát udeřit do obličeje a horní části těla. Po tomto napadení muž okamžitě vyhledal lékařské ošetření. Následně byl téměř tři týdny v pracovní neschopnosti.

O měsíc později si měl na hřišti v Habartově od patnáctiletého mladíka zapůjčit mobilní telefon. Ten měl mít několik minut u sebe a poté mu říct, že mu ho už nevrátí. Když mu mladík uvedl, že celou věc půjde oznámit na policii, tak mu měl obviněný začít vyhrožovat usmrcením jeho a jeho příbuzným. Poté si měl telefon uschovat do kapsy a z místa odejít. Tímto svým jednáním způsobil majiteli telefonu škodu téměř 2 500 korun.

Mladistvý byl o několik hodin později zadržen. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval a na základě rozhodnutí soudu byl muž  vzat do vazby.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy