Sokolovsko: Dvě včerejší dopravní nehody na šestce

V úterý dne 10. července 2018 došlo krátce po poledni na dálnici D6 za vydatného deště hned k dvěma dopravním nehodám.

dezinfekce

Nejprve řídil 38letý řidič osobní vozidlo Škoda ve směru od Sokolova na Březovou, kdy zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a profilu komunikace. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Následně vjel vlevo, kde narazil do středových svodidel. Přítomnost alkoholu policisté u řidiče vyloučili provedenou orientační dechovou zkouškou. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 40 000 Kč.

O pár minut později řídil 50letý řidič osobní vozidlo značky Ford ve směru od Lokte na Karlovy Vary a taktéž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám. Při průjezdu levotočivé zatáčky dostal s vozidlem smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Vjel vpravo a narazil do svodidel. Spolujezdkyně z vozidla byla preventivně převezena vozidlem Zdravotnické záchranné služby do nemocnice, kde byla vyšetřena a poté propuštěna domů. I u tohoto řidiče policisté vyloučili přítomnost alkoholu provedenou orientační dechovou zkouškou.  Škoda byla v tomto případě mnohem vyšší, předběžně byla odhadnuta na částku kolem 210 000 Kč.

O nehodách jsme vás včera krátce informovali zde.

Prevence
Když začne pršet, voda se smísí s prachem a olejem na povrchu silnice - vytvoří ideální podmínky pro smyk. Nejlepší způsob, jak se smyku vyhnout, je zpomalit. Při pomalejší jízdě je v kontaktu se silnicí větší plocha běhounu, což zlepšuje záběr. Smyk se může přihodit i tomu nejopatrnějšímu řidiči. Pokud se automobil dostane do smyku, nedupejte na brzdy. Pokud máte ABS, nepumpujte brzdovým pedálem. Místo toho sešlápněte a podržte brzdový pedál a stočte řízení ve směru smyku. Pozor také na dobře známý a nebezpečný jev, a to tzv. Aquaplaning. Při aquaplaningu se v prostoru mezi pneumatikou a vozovkou vytváří souvislá vrstva vody, a kvůli té se vozidlo stává zcela neovladatelným. K této situaci dochází často zcela nečekaně, bez předchozích varovných signálů. Když dostanete aquaplaning, nebrzděte, nepřidávejte plyn, zbytečně netočte volantem. Snažte se držet kola v přímém směru, povolte pedál plynu, sešlápněte pedál spojky a vyčkejte, až vozidlo bude mít zase kontakt s vozovkou.

nprap. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 11.07.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy