Habartov: Dopustili se několika krádeží

Kriminalisté z oddělení obecné kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání čtyř mužů ve věku 22, 24, 34 a 35 let, jako obviněné ze spáchání pokračujícího přečinu krádež spáchaného ve formě spolupachatelství.

dezinfekce

Obvinění muži, jako pracovníci stavby vykonávající zateplovací práce, se měli od měsíce září 2018 do prosince 2018 dopustit několika krádeží stavebního materiálu v Habartově. První měli uskutečnit krádež stavebního materiálu z parkovací plochy, kde byl uložen a to například několik balení polystyrenu, pytle s lepidlem a dále také například několik kusů montážní pěny. Pro materiál si měl přijet muž, který za něj zaplatil a peníze měl jeden z obviněných rozdělit mezi ostatní obviněné. Další krádeže se měli dopustit začátkem prosince 2018. Obvinění měli společně ze sklepní místnosti, kde byl uložen stavební materiál, odcizit 13 kbelíků fasádní omítky. Ty měli následně prodat cizímu muži. Celkově tak měli krádežemi způsobit stavební firmě škodu téměř 37 tisíc korun.

Dvaadvacetiletý obviněný měl koncem měsíce listopadu 2018 v odpoledních hodinách, jako pracovník stavby, odcizit a následně prodat dvě balení polystyrenu. Další krádeže se měl dopustit začátkem prosince 2018. Muž měl odcizit a následně prodat několik balení tmelu za tabákové a alkoholické výrobky. Za uvedené krádeže společnosti způsobil škodu přesahující jeden tisíc korun.

Uvedenými krádežemi měli obvinění muži způsobit stavební společnosti škodu v celkové výši přesahující 38 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí všem čtyřem obviněným trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy