Sokolovsko: Během dvou měsíců se dopustil nejméně dvanácti vloupání

Sokolovští kriminalisté zadrželi ve středu dne 18. dubna v odpoledních hodinách 26letého muže ze Sokolova, který má na svědomí během posledních dvou měsíců nejméně 12 případů vloupání. Následně zahájili jeho trestní stíhání a obvinili ho ze spáchání pokračujících přečinů krádež a porušování domovní svobody.

dezinfekce

V době od 10. února do 18. dubna měl v Sokolově vniknout do několika panelových domů a následně do sklepních kójí a kočárkáren, ze kterých měl odcizit nejméně 13 jízdních kol, různé nářadí a tašky s uskladněnými věcmi majitelů. Odcizil například tašku s 20 páry převážně značkové obuvi nebo téměř 200 kusů sklenic s různými kompoty, marmeládami a dalším obsahem.

Svým jednáním měl celkem způsobit poškozeným majitelům převážně dle odborných vyjádření škodu kolem 120 000 Kč.

Obviněný muž se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech Okresním soudem v Sokolově za přečiny krádež i porušování domovní svobody odsouzen.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Statní zástupce návrh akceptoval. Během dnešního dne soudce rozhodne o uvalení vazby.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let, jelikož svým jednáním způsobil větší škodu.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.04.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy