Sokolovské organizace se zapojily do Sbírky pro africkou školu

31. října odstartovala ve městě Sokolov charitativní sbírka pro Afriku, která bude probíhat do 5. prosince 2018, poté budou všechny dary předány organizátorce, která dary osobně předá dětem v Africe.

dezinfekce

Předmětem sbírky jsou sportovní a školní materiály a finanční prostředky na výstavbu základní školy Lusanja v Ugandě. Názorem organizátorů je, že bez základního vzdělání má lidstvo velice malou šanci být v budoucnu úspěšné nebo žít plnohodnotný život a proto se zaměřili právě na tuto oblast.

Iniciátorkou akce je Martina Gebauerová, která letí 6. prosince do Ugandy podpořit a stát se součástí projektu Change Tomorrow. Před cestou se rozhodla uspořádat charitativní sbírku primárně pro sportovní a školní potřeby a finance na výstavbu školy, která je pro tuto chvíli plně v provozu, ačkoliv stále ještě není dokončena.

Sběrná místa najdete v Sokolově v Mateřské škole Kosmonautů 1881, v obecní knihovně Královské Poříčí Rea ŠnekoFka a v Sokolovském infocentru (MDK Sokolov). Kromě těchto se do akce zapojil i FK Baník Sokolov a město Sokolov.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.11.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy