Sokolovská nemocnice pokračuje v modernizaci. Připraven je projekt za 150 milionů

Sokolovská nemocnice letos investovala částku přesahující 50 milionů korun. Je to méně než v předchozích letech. Nejnáročnější byly projekty stavební úpravy lůžkového oddělení porodnice a rozsáhlá rekonstrukce navazujícího oddělení novorozeneckého a šestinedělí. Pro příští roky má připravený projekt Centrálních operačních sálů za 150 milionů korun.

dezinfekce

Částku přesahující 50 milionů korun investovala nemocnice v Sokolově v roce 2017 do rekonstrukce nemocničních oddělení a přístrojového vybavení. Mezi finančně nejnáročnější projekty patřily stavební úpravy lůžkového oddělení porodnice (pavilon B 3.NP) a rozsáhlá rekonstrukce navazujícího oddělení novorozeneckého a šestinedělí (pavilon E 3.NP). Zhruba milion korun stálo nové skiagraficko-skiaskopické pracoviště, kde se provádí různá vnitřní vyšetření.

Většinu z těchto peněz investoval Karlovarský kraj, který je vlastníkem nemovitosti, nemocnici od října provozuje soukromý vlastník - společnost Penta Hospitals CZ. Pavilon B byl dokončený v únoru, akce vyšla na částku téměř 36 milionů korun. Rekonstrukce oddělení šestinedělí a novorozenců skončilo v říjnu a stálo téměř 16,5 milionů korun s daní. Soukromý provozovatel přispěl sumou 5 milionů korun. Uvedení do provozu nového Skiagraficko-skiaskopického pracoviště vyšlo na 950 tisíc korun.

O tom, že kraj nechal zrekonstruovat porodnici jsme vás informovali zde.

„V roce 2017 se investovalo do sokolovské nemocnice méně peněz, než tomu bylo v předešlých letech. Je to způsobeno zejména tím, že se dosud nepodařilo začít s rekonstrukcí projektu Centrálních operačních sálů,“ uvedl ředitel Sokolovské nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Jedná se o projekt moderního komplexu špičkově vybavených, klimatizovaných operačních sálů, které slouží k výkonům všech operačních oborů zastoupených v Nemocnici Sokolov.

„Vše je zatím ve stádiu projektu. Zatím je na Karlovarském kraji zda tento záměr podpoří,“ uvedl Jaroslav Kratochvíl.

Projekt Centrálních operačních sálů odpovídá těm nejmodernějším medicínským trendům, který spojuje sály, chirurgické, ortopedické, oční a gynekologické. Pacientům by přinesl záruku té nejmodernější péče. Plány na centrální sály odpovídají dnešní době, kdy je kladený stále větší důraz na miniinvazivní výkony a s tím spojené špičkové vybavení. Struktura uspořádání operačních sálů pak umožňuje striktní oddělení septických operačních výkonů od komplikovaných kostních a cévních operací, které vyžadují bezpodmínečné dodržování přísných opatření týkající se zejména sterility.

Kromě projektu operačních sálů má nemocnice připravené reálné investice ze svých zdrojů, ty se budou pohybovat mezi 12 až 13 miliony korun.

„Plánujeme nové podlahy a okna na interně a na chirurgii. Co se kvůli tomu zlepší? Do nových prostor budeme přesouvat oddělení neurologie. K tomu jsou připravené další menší projekty,“ vyjmenoval Kratochvíl.

„Navíc jsme požádali město Sokolov o dar ve výši 1 milion korun, který chceme použít k vylepšení přístrojového vybavení,“ doplnil.

Společně se sokolovským lékařským ředitelem Jiřím Štefanem přemýšlí o vybudování urgentního příjmu.

„To je věc, která zde chybí. Díky tomu by se nemocnice Sokolov stala kompletním zařízením moderní medicíny a pro pacienty a pro lékaře by to znamenalo zlepšení komfortu,“ uvedl Kratochvíl.

Sokolovská nemocnice má nyní 650 zaměstnanců, z toho 98 lékařů, 262 všeobecných sester, zdravotnických asistentů a k tomu je 165 ostatních zdravotníků jako je například sanitář, ošetřovatel, fyzioterapeut, ergoterapeut, radiologický asistent a laboranti.

„Personální situace je v naší nemocnici stejná, jako v ostatních v celé ČR. Potýkáme se s nedostatkem středního zdravotního personálu a lékařů. Zatím jsme to vždy díky naším zaměstnancům zajistili tak, abychom nemuseli uzavřít žádné oddělení,“ uvedl Kratochvíl.


Zdroj: Nemocnice Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy