Sokolov: Zateplení budovy C se spojí s rekonstrukcí sklepů (TV Západ)

Budova C Městského úřadu v Sokolově v ulici Karla Hynka Máchy se konečně dočká zateplení. Hojně navštěvované prostory Odboru sociálních věcí se nebudou během prací pro veřejnost uzavírat. Město chce na investici získat částečnou dotaci.

dezinfekce

„Je to jedna z posledních budov, ne-li úplně poslední, která je ve vlastnictví města a ještě přitom není zateplená. Takže jsme se rozhodli, že budeme čerpat – žádat o dotaci z programu Obnova životního prostředí, tzv. OPŽP. Tento program nás pouští až do 35 % nákladů. Vše se odvíjí od auditu, který byl na tuto budovu udělán. Můžeme tedy jít, jak jsem již říkal, do 35 %. Tzn., že z té částky, necelé 4 miliony korun, budeme žádat o částku 1 milion 120 tisíc. Výzvy je možno podávat až do února příštího roku, tzn. do roku 2020. Znamená to tedy, že v letošním roce tuto akci dělat nebudeme. Nicméně projektově vše připravujeme na to, abychom termín pro žádost stihli. Jinak v rámci této akce chceme, jak jsem již říkal, budovu zateplit, ale musíme se i vypořádat s vlhkostí, která je ve sklepních prostorách. Tzn., že i případné sanace budou právě součástí této jediné akce, kterou chystáme,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Budova C postavená pravděpodobně v 50. letech minulého století v současné době nevyhovuje předpisům o energetické náročnosti. Suterén je využíván jako archiv. Měla by zde být nově zavedena i vzduchotechnika, která není součástí zmiňované investice.

„Odbor sociálních věcí, zejména v dnešní době, kdy víme, že ta jejich práce je opravdu psychicky velmi náročná, tak se snažíme jim vycházet maximálně vstříc. Už jsme udělali výměnu plastových oken, protože budova opravdu byla v neutěšeném stavu. Postupně ji dáváme dohromady. Myslíme se, že nyní tím zateplením opět vyjádříme nejen naši podporu a také díky za to, co tento odbor pro město dělá, ale hlavně pracovnice se budou cítit mnohem komfortněji,“ slíbil Picka. 

Město chce zakázku začít realizovat po ukončení dotačního období, tedy od března příštího roku.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.07.2019 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy