Sokolov: Zastupitelé si prohlédli stavbu nových bytů v bývalém Zdraposu

Jaké vlastně bude bydlení v areálu bývalého Zdraposa v sokolovské Gagarinově ulici, kde bude letos na sklonku léta dokončeno 17 nových bezbariérových bytů? Ty hodlá město Sokolov coby investor nabídnout zájemcům ve věku 60 a více let.

dezinfekce

Zastupitelé města se mohli na vlastní oči podívat, jak pokračuje stavba a přímo na místě o nových bytech debatovat. Této možnosti využili Miroslav Balatka (Piráti s podporou STAN), Ondřej Štych (Hnutí pro město Sokolov), Tereza Zykánová (Piráti s podporou STAN) a Michael Rund (ČSSD). Za vedení města Sokolov se zúčastnil místostarosta Jan Picka (ČSSD).

Prohlídka staveniště navazovala na dlouhou diskusi z posledního jednání zastupitelstva města, která se týkala bytů dokončovaných v objektu Zdraposo. Právě k hranici 60 a více let měli někteří zastupitelé připomínky a požadovali, aby žádná věková hranice nebyla stanovena. V tomto bodu jednání zastupitelé nakonec nedošli k závěru a bod byl přeložen na červnové jednání. Své názory si ti, kteří využili možnosti prohlídky, mohli ujasňovat v průběhu návštěvy.

O nových nájemcích těchto městských bytů má rozhodovat nabídková metoda, při níž bude základní cena za jeden metr čtvereční začínat na 95 korunách. K bytům v přízemí náleží zahrádky a sklepy, u nichž je stanovena pevná cena za metr čtvereční ve výši 3 koruny. Byty v podlaží mají balkony. V objektu budou i nebytové prostory pro určitý druh podnikání, například pro malou pekárnu, ordinaci lékaře a už tam jsou prostory pro maséra. Náklady na celkovou rekonstrukci objektu včetně vybudování bytů se pohybují kolem 33 milionů korun a jsou hrazeny z rozpočtu města.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy