Sokolov: Základnu zdravotnické záchranné služby čekají stavební úpravy

Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválila realizátora stavebních úprav v projektu Zodolnění výjezdové základny Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje v Sokolově. Vítězná společnost ISSO - Inženýrské stavby Sokolov předložila nabídku za 21,6 milionu korun. Se zahájením prací se počítá v červenci letošního roku.

dezinfekce

„Stavební úpravy budou realizovány za účelem zvýšení odolnosti stanice vůči účinkům mimořádné události tak, aby mohla plnit své úkoly a aby byly zajištěny podmínky pro rychlý výjezd složek integrovaného záchranného systému. Stavba by měla být zároveň energeticky úspornější a odolat změnám klimatu. Ve stanoveném termínu jsme obdrželi celkem tři nabídky od dodavatelů, přičemž rozhodující pro nás byla jejich ekonomická výhodnost. Po dobu plnění veřejné zakázky nebude omezen provoz výjezdové základny. Počítáme s tím, že práce budou dokončeny v dubnu příštího roku,“ upřesnila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. 

Na realizaci projektu se Karlovarskému kraji podařilo získat dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 16 146 338 korun, dalších 949 785 korun bude hrazeno ze státního rozpočtu. Třípodlažní budovu a objekty garážového stání čeká zateplení a zajištění proti vzlínání zemní vlhkosti. Stavebními úpravami bude pak hlavně řešena dispozice třetího nadzemního podlaží. Vyměněny budou nejenom dveře včetně zárubní, ale i podlahové krytiny. Zároveň dojde k vybudování nového sociálního zařízení a k položení nové sítě elektrického a datového vedení. Vjezdy do areálu budou rozšířeny a opatřeny novou bránou s elektrickým pohonem a bezpečnostními prvky. V souvislosti s výstavbou jsou řešeny také zpevněné manipulační plochy v areálu, parkovací plochy, terénní a sadové úpravy, včetně kácení porostů a náhradní výsadby. 

Odstraněna bude i budova bývalé mateřské školy, na jejímž místě vznikne zpevněná plocha.


Zdroj: Mgr. Veronika Severová, tisková mluvčí Krajského úřadu Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy