Sokolov: Zahájení Adventu bylo deštivé i ohnivé (TV Západ)

Sokolovský Advent 2018 odstartoval 1. prosince výstavou vánočních stromků, ale hlavní program přichystali organizátoři na první adventní neděli 2. prosince. Počasí příliš nepřálo, ale program proběhl podle plánu.

dezinfekce

Děti z mateřských škol vystřídal na pódiu mládežnický dechový orchestr z partnerského Schwandorfu.

Podobně jako v minulých letech se i letos rozdávaly polévky. Téměř dvěstě litrů čočkové a gulášové, ale především teplé polévky mizelo před očima. V chladném počasí šel na odbyt i svařák a čaj. Když se setmělo, proběhlo slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

„Já jsem velmi rád, že jsme zde mohli také přivítat starostu města Schwandorf, Andrease Fellera se svojí paní, kteří, jestli mě zdání neklame, tak tuším, že po dlouhé době, ne-li poprvé, se objevili tady na Adventu. Také přivezli Mikuláše a Anděly. Doufám, kluci a holky, že jste si je odchytli a stihli jste si utrhnout nějakou sladkost, která vám zpříjemní dnešní večer. Také jste se ode mne dozvěděli něco k historii nejen Vánoc, ale také i k Adventům. Víte, že čtyři Adventy jsou to, co nás bude prosincovým měsícem provázet. Dnešní Advent se ale pomalu a jistě chýlí ke svému konci, alespoň co se programu zde týče. Ale další adventní neděle, tzn. druhá, třetí a čtvrtá, věřím, že se budeme potkávat, když ne na Starém náměstí, tak např. na kulturních akcích, které jsou pro vás připraveny,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Promoklé návštěvníky akce pozdravila i starostka města Renata Oulehlová.

„Já bych vám chtěla v tom prvním Adventu, adventním čase popřát hlavně, ať jste s těmi, které máte rádi, ať se vám daří vše, co si v životě přejete, ať jste šťastní, ale úplně nejvíce, ať jste zdraví,“ popřála všem.

Pak už se rozběhlo samotné rozsvícení za zvuků hudby. Následovala ohnivá show v podání skupiny Amanitas Fire Theatre. Na závěr se představila skupina Ready Kirken. 

Celý program Adventu najdete na stránkách www.mdksokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy