Sokolov: Začne výstavba Domu se zvláštním určením (TV Západ)

Město Sokolov zahájí stavbu Domu se zvláštním určením pro seniory odkázané na pomoc v kategoriích 3 a 4 i bez dohody s Karlovarským krajem. V současné době již komise posuzuje došlou nabídku od zhotovitele. Pro letošní rok má v rozpočtu 50 milionů, celkem se podle projektu počítá s investicí 160 milionů korun. Jedná se tak o největší zakázku města v jeho historii.

dezinfekce

„Pozemek po 4. ZŠ byl dlouhodobě - již v minulém volebním období, jsme se rozhodli, že bude výstavba Domova se zvláštním režimem. Na počátku letošního roku jsme začali uvažovat o spolupráci s Karlovarským krajem, že bychom Domov pro seniory stavěli společně s tím, že bychom Kraji převedli projekt, pozemek a dali bychom 51 milionů na to, aby se Domov postavil. Rada města Sokolova návrh schválila, dnes to mělo jít do zastupitelstva, ale Rada kraje tento materiál stáhla, neprojednala ho. Proto jsme se rozhodli, že začneme stavět. Máme již vyhlášenu výzvu a začala pracovat komise, která vybere zhotovitele. Takže budeme stavět za své. Jsme rádi, že Domov v našem městě bude, protože si myslím, že měl být možná již dříve, a to vzhledem k tomu, jak stárne populace, jak se vyvíjí situace v péči o seniory. Město Sokolov bude mít opravdu moderní Domov pro seniory, na který může být pyšný. Každé společenství lidí se pozná podle toho, jak se dokáže postarat o lidi, kteří se již o sebe, z jakéhokoliv důvodu, postarat neumí. Proto jsem pyšná na to, že v Sokolově ukážeme, že to umíme,“ vysvětlila starostka Sokolova Renata Oulehlová.

V třípodlažním objektu pracovně zvaném Čtyřka vznikne během letošního a následujícího roku 41 jednolůžkových a 10 dvoulůžkových pokojů. V každém z nich bude mít klient k dispozici vlastní sociální zařízení. Počítá se také s výstavbou 40 parkovacích míst. Do projektové dokumentace město vložilo 2,5 milionu korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy