Sokolov: Začala rekonstrukce tenisového areálu na Baníku (TV Západ)

V areálu sokolovského Baníku šla k zemi stará budova se zázemím pro tenisty. Viditelný krok je součástí projektu na modernizaci, která byla zahájena 1. července a skončit by měla poslední únorový den příštího roku.

dezinfekce

„My jsme po několika a zde mohu říci desítkách let přistoupili k tomu, že budeme rekonstruovat zázemí pro naše tenisty, tzn., jak pro tenisový oddíl, tak pro rekreační tenisty. Jde o to, že budova, která zde sloužila jako zázemí, tak v prvopočátku byla postavena jako zázemí pro dělníky, kteří stavěli zimní stadion. Tzn., že s klidem můžeme jít 50, 60 let zpátky do historie města. Od té doby si to samozřejmě tenisté v rámci možností a ve spolupráci s městem nějakým způsobem zrekonstruovali, zvelebili, ale pořád to nebyly šatny, které patří do 21. století. Nyní v rámci akce – rekonstrukce, která město Sokolov rozpočtově vyjde na necelých 10 milionů korun, došlo k demolici nevyhovující budovy. V příštích dnech se už začne stavět a rýsovat budova nová, kde tenisté najdou krásné a příjemné zázemí. Rekonstrukci jsme již chtěli začít v roce 2018, ale pak jsme vyšli vstříc tenisovému oddílu, který měl trošku obavy z toho, že ta zimní sezona by pro ně byla úplně ztracena. Takže jsme rekonstrukci přesunuli na letošní rok s tím, že 1.7. došlo k předání staveniště. Jak vidíte, tak už se tady opravdu pracuje. Demolice je už hotova. Nyní se začne s výstavbou nové. Všechno by mělo probíhat tak, že koncem února v roce 2020 bude hotovo a budeme předávat tenistům zrekonstruované zázemí. Samozřejmě jsme to časově chtěli nastavit tak, aby základní práce, tzn. výstavba zázemí, byla hotova už před samotnou zimní sezonou, abychom i v tomto roce mohli tenistům poskytnout nafukovací halu, tzn., že provoz i v zimních měsících nebude nějak narušen. Samozřejmě počítáme s tím, že v lednu, v únoru budou probíhat ještě nějaké dokončovací práce. Ale opravdu i se zhotovitelem jednáme tím způsobem, abychom to vše směřovali k tomu, že i přes dokončovací práce se bude nafukovací hala včetně zázemí, které bude k dispozici, možná využívat,“ popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Nový objekt do tvaru L bude vybavený šatnami, sprchami, umývárnami a WC, společenskou místností, rozcvičovnou, skladovými prostory a technickou místností. Kurty zůstanou na svém místě a město má následně i další plán.

„Tady vždy stává nafukovací hala přes dva tenisové kurty. My jsme ji jako město ve spolupráci se společností SOTES v minulých letech zakoupili pro naše tenisty. Ale také počítáme do příštích let s tím, že by tato hala, která přes zimní období zakrývá dva tenisové kurty, byla nahrazena nafukovací halou, která zastřeší všechny tři tenisové kurty,“ dodal Picka.

Tenisový klub Sokolov má zastoupení v nejvyšší západočeské soutěži ve všech mládežnických kategoriích. Funguje zde také tenisová škola.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy