Sokolov: Začala rekonstrukce nové knihovny (TV Západ)

Stavební ruch panuje na dvou objektech na sokolovském Starém náměstí. Budovy by po rekonstrukci měly začít sloužit jako nová knihovna.

dezinfekce

„Osmnáctého března se předal objekt. Do roka a do dne by měla na Starém náměstí vzniknout úplně nová knihovna. Ráda bych ještě řekla, že souběžně s touto rekonstrukcí dochází i k rekonstrukci objektu na sídlišti Michal, kde vznikne dětská knihovna, která by se měla otevřít ještě v letošním roce,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Pobočka knihovny na sídlišti Michal by měla sídlit v prostorách Centra ucelené rehabilitace a sociálního klastru. Její zřízení má vyjít na zhruba milion korun.  

Nová knihovna na náměstí bude stát podle vysoutěžené ceny přes 35 milionů korun. Kromě moderního zázemí pro zaměstnance se v prostorách myslí i na návštěvníky. V přízemí budov s čísly popisnými 134 a 135 jsou navrženy společenské prostory jako sál, klubovna a čítárna. V první patře se počítá s oddělením pro dospělé se studovnou, poslechovými místy a venkovní terasou pro posezení. Druhé patro bude celé vyhrazeno dětskému oddělení. Ve třetím patře, které bude veřejnosti nepřístupné, vzniknou kanceláře, sklad pro knihy a zasedací místnost. Ve vestavném patře budovy 135 bude sídlit ekonomické oddělení a archiv.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy