Sokolov: Za opravy Bezručovy bude město chtít penále (TV Západ)

Opravy nábřeží Petra Bezruče v Sokolově sice finišují, ale s velkým zpožděním. Město bude po dodavatelské firmě požadovat statisícové penále.

dezinfekce

„Rekonstrukce Petra Bezruče neběží podle našich představ a my stejně, jako většina Sokolováků, jsme opravdu naštváni na realizátora akce, protože jsme připravili vše podle našeho nejlepšího svědomí, vědomí. Tzn. že jsme si tam dali i termín dokončení prací tak, abychom všechno v pohodě stihli do Hornické pouti a do Dne horníků, který se koná tuto sobotu. Termín dokončení Petra Bezruče, kterou pořád bereme jako jednu z výkladních skříní města, byl do půlky července, což uznáte, že necelé dva měsíce před konáním této velké akce, je termín dostatečný. K našemu velkému zklamání - prvotní parta, která tam dělala, byla vystřídána partou jinou, to jsou informace, které jsem se dozvěděl, a zatímco s první partou dělníků byla velká spokojenost ze strany města – ze strany stavebního dozoru, tak vystřídáním se právě začal kupit problém za problémem. Dnes již víme, že společnost je ve velkém časovém skluzu. Tzn., že budeme uplatňovat penále – to je samozřejmé. Co je pro nás daleko horší, my jsme tuto komunikaci chtěli otevřít pro parkující auta. Komplikuje nám to situaci na novém náměstí, kde musíme prodloužit dočasné parkoviště, které tam je uděláno,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Dodavatel přislíbil, že alespoň na Den horníků cestu zprovozní pro pěší. Poté se pracovníci na místo vrátí a dokončí práci.  A připraví se na nemalé penále.

„Ta částka, která je v kolonce penále, je pět tisíc korun na den. Pokud opravy budou trvat déle než tři měsíce, tak tam přistoupí další částka 50 tisíc korun. Jsem bohužel přesvědčený, že tříměsíční lhůta uplyne. K dnešnímu dni penále činí zhruba 300 tisíc korun,“ spočítal Picka.

Akci za 11,5 milionu korun předcházely opravy inženýrských sítí a kácení vzrostlých lip. Místo nich se vysází beztrná odrůda dřezovce, který svou velkou korunou z kapradinových listů vytvoří ideální stín. A šest  dřezovců přijde i na druhý břeh, kde byl zároveň opraven chodník. V ulici má být po dokončení celkem třicet pět parkovacích míst.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy