Sokolov: Z důvodu výstavby dvou cyklostezek dojde ke kácení stromů

V Sokolově se v současnosti staví dvě nové cyklostezky, které jsou spolufinancovány Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace u obou cyklostezek je až 90 procent z uznatelných nákladů. Víceúčelová městská stezka propojí část Sokolova, volnočasový areál Bohemia, s areálem zdraví u Staré Ovčárny.

dezinfekce

Na některých stromech v Mičurinově ulici a v ulici Marie Majerové se objevily na stromech barvou namalované křížky a kolečka. V té souvislosti se začali lidé dotazovat, co to vlastně znamená, a jsou stromy v nějakém ohrožení? Stromy, na nichž se objevil kroužek, budou pouze upraveny ořezem. Stromy s křížkem budou pokáceny. Pro úplnost město dodává, že se jedná o zeleň na trase budoucí cyklostezky mezi volnočasovým areálem Bohemia a Areálem zdraví.

Symboly na stromy namalovala firma, která má výstavbu cyklostezky na starost. Vedení města si znovu úsek mezi ulicemi Mičurinova a Marie Majerové prošlo a ještě dva ze stromů původně označených k poražení zůstanou nakonec stát. Další dva vzrostlé stromy rostoucí poblíž paneláku „U štětky“ čeká po konzultaci s dendrology přesazení, což se ve městě vyzkouší poprvé. Pokud jde o část stromů či keřů, které musí při stavbě cyklostezky ustoupit, na tento zásah je vydáno příslušné povolení.

V Sokolově se v současnosti staví dvě nové cyklostezky, které jsou spolufinancovány Evropskou unií – Evropským fondem pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu. Dotace u obou cyklostezek je až 90 procent z uznatelných nákladů. Víceúčelová městská stezka propojí část Sokolova, volnočasový areál Bohemia, s areálem zdraví u Staré Ovčárny. Stezka pro cyklisty a chodce pak vzniká mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem. Termín realizace je u obou cyklostezek duben 2019 až červenec 2020. Městská stezka pro pěší i cyklisty mezi areály Bohemia a Stará Ovčárna bude dlouhá kolem 2,5 km a propojí dva sportovní a odpočinkové areály. O výstavbě obou tras pro cyklisty byla veřejnost v minulosti již několikrát informována.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy