Sokolov: Ve městě začíná novou tradici Jarmark Radosti

Jarní jarmark plný hand made výrobků, workshopů a kulturního programu pořádá společnost Dolmen z.ú. společně se základní školou Rokycanova v sobotu 27. dubna.

dezinfekce

Z výtěžku akce se nakoupí tablety pro zkvalitnění života klientů Chráněného bydlení.

Jarní jarmark radosti přišla představit metodička kvality poskytované služby Chráněného bydlení a Podpory samostatného bydlení společnosti Dolmen z.ú. Gabriela Vrabcová.

Na charitativní akci, která proběhne poslední dubnovou sobotu od 10 do 17 hodin v prostorách sokolovské Centrálky, jsou zváni všichni, kdo si chtějí koupit něco pěkného do bytu i na sebe, těší se, že o ně budou pečovat profesionálové, chtějí si sami vyzkoušet ruční tvorbu, touží se dozvědět něco nového a plánují si užít sobotní den v příjemném prostředí s kulturním programem. Ke koupi tak budou šperky, koberce, šály, kabelky, bylinná kosmetika z Farmy u kosího potoka, čokolády a marmelády z Domu na půl cesty Kynšperk, lapače snů, konopné produkty Cannaland Plzeň, bytové doplňky, stáčená ekodrogerie nebo přírodní kosmetika od Mateřství SRO. Oddat se můžete rukám manikérek, masérů a kadeřnic, vyzkoušet si můžete malování akrylem a lakovým fixem nebo výrobu mýdla s STD Mateřídouška.

„Naší chloubou je lesní pedagog pan Chlouba, který se svou kamarádkou sovou pálenou bude přednášet o dravcích a lesním životě,“ uvádí s nadšením paní Vrabcová.

Další, kdo na jarmarku předá vědění, bude astronom Jaroslav Maxa z hvězdárny Karlovy Vary. Jak si udržet pozitivní mentální postoj i v těžkých chvílích se pokusí předat zájemcům Mgr. Vladimír Paleček se svou Jógou smíchu.

Aby toho nebylo málo, během celého dne budou bavit dorazivší malí i velcí umělci. Uším polahodí pěvecký sbor JenTak Sokolov a karlovarská jazz-rocková kapela Funky Monx. Na filozofickou a zábavnou notu zahraje muž slova, vícemistr ČR ve slam poetry, Robert Netuka vystupující pod jménem Tukan. Něco ze svého repertoáru předvedou žáci ZŠ Rokycanova z divadelního kroužku. A konečně i obdivovatelé krásy a pohybu budou uspokojeni při exhibici párových akrobatů Alice a Andreje známých jako AAgravity. Součástí bude zároveň výstava Fotografického klubu Sokolov, v jehož ateliéru budou mít zájemci možnost zaznamenat veselé chvíle dubnového víkendu. A aby jarmarčanům z toho všeho nekručelo v žaludku, budou mít možnost ochutnat zdravé dobroty z bistra Dolmen Oáza s.r.o. a zapít je Kávou za dobrý skutek z rukou dobrých duší organizace Pomoc v nouzi o.p.s.

Za výtěžek z celého dobročinného jarmarku mají v plánu organizátoři zakoupit komunikační iPady s programy Go Talk pro umožnění komunikace neslyšícím klientům společnosti Dolmen, jejímž posláním je nabízet a poskytovat dospělým lidem s mentálním znevýhodněním takové sociální služby, které potřebují k tomu, aby mohli žít ve svých domácnostech a zapojovat se do různých oblastí běžného života. Kromě poskytování sociální služby, chráněného bydlení a samotné podpory samostatného bydlení, zřizuje organizace sociálně terapeutickou dílnu a bistro se zdravou stravou Oáza, kde mají možnost takto znevýhodnění lidé pracovat.

„Inspiraci jsem čerpala z chebského Jarmarku radosti, který se zde koná od roku 2012 a je mým přáním udělat v Sokolově z akce stejně úspěšnou tradici,“ vyslovuje skromné přání paní Gabriela.

Lucie Poláková, organizátorka daného bazaru, je nadšená, že se nápad šíří dál a sokolovští pořadatelé tak mohou použít vžité označení Jarmark radosti. Do projektu se s radostí zapojila právě základní škola Rokycanova v čele s paní ředitelkou Petrou Šiškovou.

„Dlouho prý čekala právě na podobnou příležitost, protože nechce školu vést jen jako vzdělávací instituci, ale i místo setkávání přátel školy,“ vzpomíná na první společnou schůzku Gabriela.

S paní ředitelkou oslovili pracovníci Dolmenu dobrovolníky, kteří budou hybným motorem charitativního počinu. Pomocí dotazníků tak shromáždili rodiče a ostatní přátele nejen školy s myšlenkou „dobrovolníci mění svět“...

A je celkem pravděpodobné, že ho společnými silami dokáží alespoň malinko zvlídnit. A každý, kdo v sobotu 27. dubna na 2. ZŠ dorazí, může jejich snahu podpořit. Vstupné je dobrovolné a je potřeba myslet na skutečnost, že bude použito na dobrou věc.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.03.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy