Sokolov: Ve městě se rozhodne o absolutních vítězích českého poháru

Český pohár v olympijském triatlonu jde pomalu do finále. Poslední závod, v němž mohou závodníci získat body do absolutního pořadí, se uskuteční v sobotu 11. srpna v Sokolově.

dezinfekce

Zatímco v kategorii mužů je o celkovém vítězi jasno, v kategorii žen rozhodne až City Triathlon Velká cena Sokolova.

Do celkového pořadí Triatlon Czechtriseries se počítají závodníkům tři nejlepší pohárové výsledky v sezoně. V kategorii mužů je tak o vítězi rozhodnuto. Jan Volár má díky dvěma vítězstvím a jednomu druhému místu nedostižný bodový náskok. Předstihnout by ho mohl jen Jan Čelůstka, který bude ovšem ve stejném termínu závodit na evropském šampionátu v Glasgow.

O poznání dramatičtější je situace v kategorii žen. První místo zatím drží Romana Gajdošová – obhájkyně prvenství má na kontě dvě první a jedno druhé místo. Dvě první místa má ale v tabulce také Jitka Rudolfová, která se letos vrátila k triatlonu po mateřské dovolené a prožívá skvělou sezonu! Pokud se jí v Sokolově podaří zvítězit, zajistí si tím i celkové vítězství v českém poháru! Situaci jí usnadňuje fakt, že Romana Gajdošová do závodu nenastoupí, protože bude reprezentovat Slovensko na mistrovství Evropy.

Nová trasa, noví pořadatelé
O všem se rozhodne na jezeře Michal a v jeho nejbližším okolí, kde závodníky čeká 700 metrů plavání, 20 kilometrů cyklistiky a 5 kilometrů běh.

„Závodní lokalita je velmi zajímavá. Plave se v zatopeném dole, kde je mimořádně čistá voda bez jakýchkoliv živých organismů,“ popisuje ředitel závodu Vladimír Malý, jehož tým si letos přibral spolupořadatelství Velké ceny Sokolova, aby tomuto tradičnímu podniku vrátil ztracený lesk.

Cyklistická trasa bude nová – pojedou se dva okruhy vedoucí do Sokolova a zpět.

„Zajímavostí je, že kvůli bezpečnosti závodníků, na které nám velmi záleží, bude uzavřen dálniční sjezd. A nová bude i běžecká trasa, která už nevede kolem celého jezera, ale odehraje se ve dvou okruzích, aby diváci měli po celou dobu závodu skvělý přehled o průběžném pořadí,“ dodává Vladimír Malý, jehož tým City Triathlon organizuje také závod ITU Světového poháru v Karlových Varech.

V dopoledních hodinách budou triatlonové tratě patřit dětem. Závod Českého poháru v olympijském a sprint triatlonu odstartuje ve 14 hodin. O 10 minut později se na trať vydají štafety a amatéři, kterým je tento krásný závod také určen. 

Ani po slavnostním vyhlášení program neskončí! V 17:30 hodin odstartuje na Koupališti Michal festival Rock Beach, během kterého vystoupí na pódiu západočeské kapely. 

Úplně posledním závodem českého poháru pak bude City Triathlon Karlovy Vary, kde si ovšem mohou triatlonisté připsat body pouze v rámci svých věkových kategorií.


Zdroj: Michal Včeliš, Česká triatlonová asociace 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy