Sokolov: Ve městě se bude konat první Pecha Kucha Night

Projekt, který se v České republice objevil poprvé v roce 2007, nabírá postupně na popularitě a v prosinci se konečně objeví i v sokolovském Městském divadle. Bude to v sobotu 14. prosince od 20:20 hodin.

dezinfekce

Co od takové Pecha Kucha Night, volně přeložené jako Noc tlachů, může divák očekávat?
Večer, během nějž vystoupí deset mluvčích, z nichž každý jeden dělá svět lepším. Jsou to odvážní a inspirativní lidé, kteří budou o svém povolání, zaměstnání či zájmu vyprávět publiku ve formátu 20x20.

Ne, že by měli pro své vystoupení takto omezený boxerský ring, ale ke své prezentaci mohou použít 20 obrázků, přičemž ke každému smí mluvit jen 20 vteřin. Naši vzácní hosté tak budou mít jen 6 minut a 40 sekund na to, aby publikum zaujali a v ideálním případě i inspirovali. V Městském domu kultury vybrali pro první ročník osobnosti, které možná znáte, všichni totiž pochází z Karlovarského kraje nebo v něm současně působí. Krásou tohoto projektu je i menší dávka mystéria.

Jak a kde se vůbec tento nápad zrodil?
Už podle názvu asi nikoho nepřekvapí, že jde o japonský vynález. Přišli s ním architekti Astrid Klein a Mark Dytham, kteří dokázali objektivně posoudit, že designéři a jim podobní zkrátka mluví při svých prezentacích až moc. Proto ve své tokijské základně zavedli tento formát a ten až zázračně zapůsobil. Na to konto se v roce 2003 po celém světě začaly pořádat Pecha Kucha Night primárně pro setkávání architektů, designérů, grafiků, výtvarných umělců, teoretiků a techniků. V naší krajině představujeme persony z širokého oborového spektra, aby byl tento kulturní večer maximálně obohacující.

První Pecha Kucha Night Sokolov si pokusí získat oblibu dorazivších v sobotu 14. prosince v symbolický čas 20:20 hodin za stejně symbolickou cenu 150 Kč. Večerem provede moderátor, slamer, spisovatel a organizátor plzeňské starší Pecha Kucha sestry Filip Koryta. Pokud bude o akci zájem, můžou se fanoušci těšit na pravidelné setkání každé čtvrtletí – a co je důležité – pokaždé na jiném místě. Rezervace míst provádějte na www.mdksokolov.cz.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.12.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy