Sokolov: Ve městě proběhly Hry bez hranic aneb knihovníci dětem

V sobotu 26. května 2018 se v Sokolově konala soutěž družstev dětských knihoven regionu Hry bez hranic aneb knihovníci dětem. Organizátory již 12. ročníku soutěže byly Městská knihovna Sokolov a Obecní knihovna Lomnice.

dezinfekce

Tato akce se koná již od roku 2007, a to za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Svazu knihovníků a informačních pracovníků (SKIP). Jejím cílem je podpořit čtenářství a rozšířit znalosti dětí a také propagovat práci dětských oddělení veřejných knihoven v Karlovarském kraji. Každý ročník je tematicky zaměřený – pro letošní hry bylo zvoleno téma 100. výročí založení Československa.

V 9 hodin hry na nádvoří zámku zahájily předsedkyně Klubka dětských knihoven Karlovarského kraje Bc. Klára Rozsypalová a ředitelka Městské knihovny Sokolov Mgr. Daniela Drobečková. Jednotlivé soutěže byly rozmístěny do okolí zámku, do parku a na Staré náměstí. Soutěžních stanovišť bylo 12 a 16 družstev na nich plnilo rozličné úkoly inspirované naší dávnou i nedávnou historií (poznávání státních symbolů, práce s pověstí o sokolníkovi, označení událostí na časové ose, poznávání významných osobností našich dějin a spousta dalších. Svá těla si děti protáhly na stanovišti Ve zdravém těle zdravý duch. Po skončení soutěžního klání se všichni přesunuli na oběd a pak následoval doprovodný program – bublinová show Petra Klokočky z Prahy.

Mezitím se sečetly všechny body. Nejprve byly předány ceny za nejlepší rozcvičku a prezentaci družstva, které hodnotili sami soutěžící mezi sebou.

Nejvíce se líbily prezentace knihoven Dalovice (1. místo), Horní Slavkov (2. místo), Františkovy Lázně a Loket (se stejným počtem získaly 3. místo).

V hlavním soutěžním klání se na prvních místech umístila družstva:
1. místo – Městská knihovna Nejdek
2. místo – Městská knihovna Horní Slavkov
3. místo – Městská knihovna Františkovy Lázně.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy