Sokolov: Vánoční benefiční koncert

V úterý dne 11. prosince 2018 se v Městském domě kultury v Sokolově konal již 15. ročník vánočního benefičního koncertu, který pravidelně pořádá Policie ČR v Sokolově ve spolupráci s městem Sokolov. Významem koncertu bylo ocenění občanům, kterým není lhostejno, co se kolem nich děje, finančně přispět vážně nemocné dívce a zpříjemnit zde přítomným předvánoční atmosféru.

dezinfekce

K příjemné atmosféře, jako tradičně každý rok, přispěl big band a orchestr Hudby hradní stráže a Policie České republiky, se kterými přijel zazpívat i jejich sólista Tomáš Savka. Pozvání přijala i zpěvačka Kamila Nývltová, která s orchestrem zazpívala téměř desítku krásných písniček.

Součástí večera bylo ocenění za zásluhy o bezpečnost, které se udělují občanům a pracovníkům IZS za dlouhodobé zásluhy o bezpečnost města nebo za mimořádný skutek v této oblasti. V letošním roce si medaili města z rukou starostky, místostarostů města a zástupce za sokolovskou policii převzal MUDr. Jindřich Korbelář, lékař Zdravotnické záchranné služby, který je ve svém věku 80 let celoživotně oddán medicíně a svým precizním a pečlivým přístupem přispěl k záchraně mnoha životů a zdraví občanů města Sokolov. Dalším oceněným byl Jaroslav Smetka, předseda komise bezpečnosti a prevence kriminality města Sokolov, který při své činnosti ve funkci přispěl k bezpečnosti občanů města. Ten se bohužel předání nemohl zúčastnit, ocenění mu bude předáno dodatečně.

Letošní výtěžek koncertu a sponzorský dar byl věnován místní 16leté Klárce, které byl diagnostikován Rettův syndrom – těžké genetické a neurologické postižení. Jako tradičně přispěla Vodohospodářská společnost Sokolov s částkou 20 000 Kč a také všichni návštěvníci, a to svým vstupným. Výtěžek ze vstupného v letošním roce činil 49 050 Kč. Celkem tak starostka Renata Oulehlová spolu s plk. Mgr. Martinem Götzlem, vedoucím územního odboru PČR Sokolov a zástupkyní Vodohospodářské společnosti paní Ing. Martou Hodákovou mamince nemocné Klárky paní Jitce Cvoreňové předali šeky v celkové výši 69 050 Kč. Maminka Klárky všem v divadle poděkovala, že přispěli a uvedla, že tyto finanční prostředky půjdou na léčbu a rehabilitaci Klárky.

"Děkujeme všem za účast a finanční dary, které byly předány za účelem pomoci," uvedlan prap. Kateřina Krejčí

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy