Sokolov: Váleční veteráni získali ocenění (TV Západ)

Během Dne horníků došlo také ke slavnostnímu předání ocenění válečným veteránům z našeho regionu. A to za účasti hned tří čestných jednotek – Armády, Policie a Vězeňské služby. V úvodu pozdravil přítomné starosta města Sokolova.

dezinfekce

„V Sokolově jsme zkrátka měli pocit, že armáda podle nás strašně málo slýchává slova díků a slova o tom, že si jejich práce velmi vážíme. Jsem tedy moc rád a děkuji Petru Kubisovi, který s touto myšlenkou přišel, že jsme loni mohli zavést tuto pěknou tradici. Můžu zde s klidným svědomím říci, že po loňském roce nám přišlo několik pozitivních ohlasů, a to, nejenom ze strany samotných veteránů, kteří si opravdu velice vážili toho, že jsme je sem do Sokolova pozvali, ale i od nás - od Sokolováků. A toho si jako starosta, tohoto krásného města, samozřejmě vážím ze všeho nejvíce,“ uvedl starosta Jan Picka.

Slavnostní akt byl připomínkou nejen přítomných oceněných, ale také všech válečných veteránů České republiky.  Za Armádu ČR je přijel pozdravit i ředitel Krajského vojenského velitelství.

„Dobrý den dámy a pánové, váleční veteráni, vojáci, já vás také zdravím jménem našeho Krajského vojenského velitelství Karlovy Vary a jménem Armády České republiky. Přeji vám hezký den a chtěl bych vás všechny pozvat, abyste se zúčastnili našich akcí v rámci Dne horníků dnes s Armádou České republiky v lesoparku Bohemia v Sokolově. Děkuji vám,“ pozval přítomné veterány i veřejnost plukovník gšt. Ing. Jaroslav Kořínek.

A své pozdravy připojila i hejtmanka Karlovarského kraje.

„Vážení váleční veteráni, je mi velkou poctou, že se dnes s vámi mohu setkat, že vás mohu poznat, že vás mohu ocenit, a že vám mohu podat ruku. Je mi opravdu velkou ctí – jste osobnostmi našeho kraje,“ poděkovala hejtmanka Jana Vildumetzová.

Za zvuků trumpety a pozoru čestných jednotek prolétly nad novým náměstím dva bojové letouny Gripen Jas 39 ze 4. základy taktického letectva v Čáslavi. 

Za malou chvíli se pak vrátily, aby přelétly znovu. 

Poté již došlo k předání ocenění veteránům. Pamětní plaketu a list získal plk. Ing. Vojtěch Seidl, plk. Petr Drahovzal, plk. Ing. Jan Kroupa, druhoválečný válečný veterán mjr. Jan Rišian, dále pak mjr. Jiří Macháček, nprap. Olga Stančíková, pplk. Ing. Miroslav Cimrt a podporučík Vít Kopecký. 

Všichni přítomní si pak vyposlechly hymnu České republiky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy