Sokolov: V ulici Marie Majerové přibudou parkovací místa (TV Západ)

Na největším sokolovském sídlišti Michal je dlouhodobě složitá situace s parkováním. Město se kromě plánů na vybudování parkovacího domu snaží najít možnosti i ve stávajících místech a lépe využít prostor. Jedním z vytipovaných míst je okružní ulice Marie Majerové.

dezinfekce

„Oblast ulice Marie Majerové je další z oblastí, kterou chceme řešit, co se týče komfortu a bezpečnosti v dopravě, a to s možností parkování. Podélná parkoviště tam již několik let existují, nicméně my jsme se rozhodli, že alespoň vrchní část v celkové rekonstrukci ještě malinko rozšíříme. Tzn., že půjdeme blíže k plotu školky, a to proto, aby auta mohla parkovat komfortněji. Tam totiž dochází k tomu, že projíždějící auta ve snaze se vyhnout zaparkovaným autům, vjíždějí pravým kolem do zelených pásů, což nás samozřejmě hodně zlobí. Takže dojde k přebudování těchto zhotovených parkovacích míst. Co se týče samotné ulice, ta bude celkově rekonstruovaná. Největší přínos pro obyvatele zde bydlící a majitele motorových aut, pak bude to, že asfaltová plocha, která tam dnes existuje, dříve fungovala jako asfaltové hřiště, kde jsme coby děti sváděli urputné hokejové bitvy, a protože je plocha dlouhodobě ve špatném stavu, je nevyužívaná, dětské hřiště vzniklo na jiném místě, tak z této plochy vznikne právě nové parkovací místo. Jinak to znamená, že v této ulici přibude kolem 50 parkovacích míst,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Do výběrového řízení se přihlásily tři firmy.

„Nakonec jsme vybrali vítěznou firmu, která tuto akci bude realizovat za částku necelých šest milionů korun včetně DPH. Chceme začít v měsíci červnu, a to tak, aby do října nebo v průběhu měsíce října letošního roku bylo vše hotovo a my jsem ulici opět předávali k užívání těm, kteří zde bydlí,“ dodal Picka.

Během prací dojde k dopravním omezením a na tyto komplikace radnice předem upozorňuje. Věří ale, že řidiči a obyvatelé dotčené části pochopí, že vzhledem k prostorovým podmínkám nejde situaci jinak řešit.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy