Sokolov: V sobotu se konal XVI. ročník závodu tělesně postižených plavců Pohárek

V sobotu 24. března se do Krytého bazénu Sokolov sjelo na 131 handicapovaných závodníků z celé České republiky, Slovenska a Německa. Své síly si přijeli poměřit v závodním testu před červnovým Mistrovstvím České republiky v para plavání.

dezinfekce

Symbolicky v 9 hodin a 15 minut byl za doprovodu hudby, jásotu soutěžících, trenérů i přihlížejících a nástupu záchranářů a asistentů odstartován XVI. ročník závodu tělesně postižených plavců s názvem Pohárek. Akce s nezaměnitelnou atmosférou vítá ve svých plaveckých drahách čím dál více soutěžících s tělesným, zrakovým a mentálním postižením. Tento rok Sokolov navštívilo 15 týmů, které reprezentovalo 53 žen a 78 mužů, z toho si svůj start užila nejmladší osmiletá Alyssa i nejstarší osmašedesátiletá Gabriela.

Pořadatelské hole se jako obvykle ujal klub SK Kontakt Karlovy Vary v čele s předsedkyní a ženou, bez které by akce nikdy nenabrala takových rozměrů, sympatickou Štěpánkou Řehořkovou. Z pověření Plavecké akademie bez bariér Kontaktu bB a s garancí Českého svazu tělesně postižených sportovců organizuje karlovarská odnož Pohárek v Sokolově již spoustu let. I tento rok přišel přivítat závodníky a nasát atmosféru akci zaštiťující starosta Sokolova Jan Picka. Po jeho boku spočinul i Jiří Klsák, náměstek primátora Karlovy Vary Petra Kulhánka, který rovněž převzal záštitu nad 16. ročníkem závodu. Jako obvykle se na dlaždicích sokolovského bazénu objevil i patron soutěže žokej Jan Váňa. Erik Klimeš přivítal přítomné nejen jako ředitel společnosti Sokolovská bytová, ale i jako záchranář pomáhající plavcům z vody. Mikrofonu se na chvíli ujmul i Jan Eder, majitel společnosti Toyota AutoEder Karlovy Vary.

Celý den doprovázela všechny přítomné skvělá nálada, soutěžící si čekání krátili tancem (ano, i na vozíku se dá tančit), klábosením a občerstvováním a už od rána se těšili na společný slavnostní večer s vyhlášením výsledků v Grandhotelu Ambassador v Karlových Varech. Své zlaté medaile obhájili a přede všemi převzali Arnošt Petráček, Anežka Floriánková, Vendula Dušková, nově o sobě dali výrazně vědět třeba i Jonáš Kešnar nebo Tadeáš Strašík.

"Všem účastníkům moc gratulujeme a držíme palce nejen na Mistrovství České republiky, ale především na jejich cestě životem," uvedla Andrea Pfeifferová, oddělení komunikace s veřejností města Sokolov.

Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy