Sokolov: V sobotu se uskuteční Den národnostních menšin

Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Karlovarského kraje pořádá v sobotu 8. září 2018 jubilejní 10. ročník Dne národnostních menšin.

dezinfekce

Akce se bude konat od 9 do 17 hodin v Sokolově na Starém náměstí v rámci Hornické pouti a nabídne to nejlepší z kutlurních a gastronomických tradic menšin žijících na území našeho regionu. Záštitu nad akcí převzala hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

„Den národnostních menšin má připomenout, že i přes odlišné zvyky a mentalitu tady žijeme všichni společně a máme zájem na tom, aby toto soužití bylo bezproblémové. Proto srdečně zveme všechny návštěvníky Hornické pouti, aby zavítali k samostatnému pódiu na sokolovském Starém náměstí, kde uvidí a uslyší hudební a pěvecká vystoupení, která prezentují folklor každé z menšin. Zajímavé ale také budou ochutnávky národních kuchyní nebo ukázky tradičních rukodělných prací,“ popsala předsedkyně Výboru pro národnostní menšiny Helena Hejnová.

Návštěvníkům akce se představí zástupci německé, maďarské, slovenské, romské, ukrajinské, vietnamské, ruské, mongolské a dalších menšin žijících na území Karlovarského kraje. Při té příležitosti také zástupci výboru předají ceny vítězům fotografické a výtvarné soutěže, které se zabývaly právě tematikou života národnostních menšin a přátelství vznikajícího bez ohledu na to, odkud člověk pochází. Do 21. září mohou zájemci zhlédnout výstavu nejúspěšnějších prací z obou soutěží, která je umístěna v přízemí budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy