Sokolov: V Křižíkově ulici má vzniknout několik desítek bytů (TV Západ)

Nedostatek stavebních parcel v Sokolově vede město ke hledání v intravilánu obce. Po zbourání dožilých bývalých kasáren na Vítězné se našlo další místo a to v Křižíkově ulici.

dezinfekce

„Kde by mohlo být tzv. kolektivní bydlení, tzn. výstavbu domu, kde je několik bytů. Tato oblast se opravdu nabízela, protože je nevyužívána. Bývalo tam kdysi dopravní hřiště. Myslíme si, že místo je velice pěkné a je, dá se říci, v oblasti, která může být také jakýmsi centrem města. Bydlení chceme nabízet nejenom Sokolovákům, ale i lidem z okolních vesnic nebo měst. Protože dnes je už i několik případů, kdy lidé pracují v Karlových Varech, ale bydlení si našli u nás v Sokolově. Zadali jsme tři studie, které nám vypracovali tři renomovaní architekti. My jsme potom ještě požádali architektku, se kterou máme velice dobrou spolupráci. Je to paní architektka Růžičková a ta nám včera představila všechny tři koncepty s tím, že nám ke každému přednesla svůj názor - vyjádřila klady, zápory. Nakonec jsme v Radě města jednohlasně dospěli k názoru, že se nám nejvíce líbí studie pod číslem tři. Tzn., že nepůjdeme cestou jednoho bloku domu, ale že tam bude několik těchto domů. Pak už se opravdu jen diskutovalo věcně o tom, jak by domy měly vypadat, v jaké rozloze by měly být. Směřovalo to k tomu, že i když to budou dvoupatrové domy, tak každý bude mít svoje podzemní parkování. Tzn., že lidé bydlící v těchto domech budou mít svoje vlastní parkovací místo pod domem. Myslíme ale samozřejmě také na to, že přijedou návštěvy a ty budou mít také kde zaparkovat,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Přízemní byty a v patře budou mít předzahrádku, horní patro pak terasy. V domech mělo být 63 bytů, nakonec se postaví okolo 50 bytů od 1+kk až 5+kk. 

„My počítáme s variantou, že projekt bychom rádi vypracovali, nicméně, potom to nabídneme nějakému developerovi, který by si nejenom investoval samotnou výstavbu, ale pak by byty zřejmě i prodával. Věřím tomu, že jeho cenová nabídka za prodej bytu bude taková, aby byty zase nezůstávaly prázdné. Takže bude muset postupovat vyváženě. My nyní hledáme cestu, aby naše plány a sny developer splnil a aby pak nešel vlastní cestou. Veškeré přípravy, které absolvujeme teď, by přišly vniveč. Takže hledáme cestu jakým způsobem naše vize developerovi předat a aby byl smluvně zavázán – ano takhle ty domy budou vypadat,“ dodal Picka.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy